A főváros visszaadja saját kulturális dolgozóinak a közalkalmazotti jogokat

A  közalkalmazotti törvény friss módosítása megfosztotta a közművelődési és közgyűjteményi intézmények dolgozóit közalkalmazotti státuszuktól, de  Budapesten továbbra is biztosítottak lesznek számukra a közalkalmazottival azonos jogok.

Erről Karácsony Gergely számolt be Facebook oldalán, ahol ezt írta:Tegnap egyeztettünk Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel a főváros kulturális és oktatási intézményeinek vezetőivel. Annak ellenére, hogy a közalkalmazotti törvény friss módosítása megfosztotta a közművelődési és közgyűjteményi intézmények dolgozóit közalkalmazotti státuszuktól, a fővárosi intézményekben ezeken a területeken dolgozó 879 munkavállaló számára továbbra is biztosítottak lesznek a közalkalmazottival azonos jogok. Erről állapodtunk meg az intézmények vezetőivel és a Közművelődési Dolgozók Szakszervezetével. Új kollektív szerződést fogunk létrehozni a számukra, illetve döntöttünk arról is, hogy a kulturális szférában dolgozók számára létrehozzuk a Budapest életpálya modellt.


Kapcsolódó: A Fidesz elveszi a kulturális dolgozók közalkalmazotti státuszát és indítja a megfigyelést

A szakszervezet tiltakozik a kulturális dolgozók közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése ellen

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook oldala)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!