A Fidesz listázta a szavazókat Egerben

Nyilván nem csak ott listázta törvénytelenül a választópolgárokat, de most Egerben kerültek elő erre írásos bizonyítékok. 

Az egri polgármesteri hivatal egyik szekrényéből fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák kerültek elő – írja az Egri Ügyek.

A portál birtokába került iratok átvizsgálása során kiderült, hogy 2014-ben, az országgyűlési választások előtt Egerben a Fidesz képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek a város választópolgárairól, azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.

Az Egri Ügyek portál fotókat is közölt a listákról, az egyiken egyértelműen jelölve van a helyi választópolgárok politikai nézete: az 1-es a Fidesz szempontjából a legelutasítóbb, míg a 7-es osztályzat a legodaadóbb választót jelent.

Egy másik képen látható, hogy külön jelzésekkel tüntették fel, hogy a 2014-es országgyűlési választások kampányidőszakában, amikor az aktivisták felkeresték az érintett embereket, akkor azok milyen hozzáállást tanúsítottak.

A portál szerint ezeket az adatokat az úgynevezett “Kubatov-listák” frissítése érdekében gyűjtik be minden egyes országgyűlési és önkormányzati választás, népszavazás, bármilyen fideszes vagy kormányzati aláírásgyűjtés (például nemzeti konzultáció) során. Bizonyára más városokban is listázta a Fidesz a választókat.

Az Egri Ügyek információi szerint Mirkóczki Ádám polgármester feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen személyes adatokkal való visszaélés és választási csalás gyanújával, a mai közgyűlésen pedig fel fogja szólítani a jelenlegi fideszes önkormányzati képviselőket a lemondásra és mandátumuk visszaadására.

A csalást bizonyító fotók az egriugyek.hu cikkében nézhetők meg.

Később a csalás már az önkormányzat ülésén is téma volt, a polgármester beszéde látható a videón:

(Egri Ügyek, 24.hu)

Kapcsolódó: Hajléktalanok adatait szerezték meg választási csaláshoz Nagykanizsán

Csalás nélkül nem lett volna kétharmada Orbánnak a kutatók jelentése szerint

Sas István: Dübörög a választási csalás

(Kiemelt kép: Orbán Viktor és Nyitrai Zsolt meglátogatott egy Fidesz-szimpatizánst Egerben – Facebook/Orbán)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!