A CEU-t osztrák magánegyetemként akkreditálták

Osztrák magánegyetemként akkreditálták a Magyarországról elüldözött CEU-t, jelentette be az intézmény.

“A CEU-val egy új tudományos központtal gazdagodik Ausztria. Az egyetem magyarországi helyszínén eddig is sikeresen vett részt a Európai Kutatás Tanács (ERC) pályázatain, amely komoly támogatást jelent kiemelkedő kutatói számára. Ez is jelzi és bizonyítja a CEU által végzett munka minőségét” – ezekkel a szavakkal jelentette be a CEU osztár akkreditációját a Iris Rauskala, Ausztria oktatásért és kutatásért felelős minisztere.

„A 16. osztrák magánegyetemként a CEU által kínált kurzusok tovább gazdagítják az osztrák tudományos életet. Bízom benne, hogy sok hazai és nemzetközi diák végzi majd itt posztgraduális kutatásait.”

Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora azt mondta, hogy a CEU hat programja, ezek között két alapképzés, kapott osztrák akkreditációt. “Ez új fejezetet jelent a CEU történelmében. A következő tanév során a CEU az összes amerikai akkreditációjú programja kapcsán is igényli majd az osztrák akkreditációt. A 2020-21-es tanévtől kiadott osztrák akkreditációjú diplomáinkkal pedig hozzájárulunk új otthonunk felsőoktatásának fejlesztéséhez.” (hvg.hu)

(Kiemelt kép: ceu.edu)