A 17 éves fóti rapper mellett tüntettek

Több tucatnyian tüntettek az EMMI Báthory utcai épülete előtt a 17 éves Kislőrincz Dávid mellett, aki a fóti gyerekotthon bezárásáról rappelt és ezért megbüntették. 

A tüntetést az aHang civil szervezet szervezte, beszédet mondott Hajdú Gergő aktivista, Molnár Péter volt SZDSZ-es képviselő, a Fidesz egykori alelnöke és Molnár Áron, a noÁrból. A tüntetők között ott volt Szél Bernadett és Nagy Blanka is, aki azzal lett ismert, hogy gimnazistaként felszólalt a 2018-as túlóratörvény elleni tüntetésen. A tüntetésen körülbelül 150-en tiltakoztak.

A 17 éves Kislőrincz Dávid pár napja egy videót jelentett meg, amelyen rappelve az ellen tiltakozott, hogy be akarják zárni a fóti gyermekotthont, ami speciális szükségletű gyerekeknek ad otthont az egykori Károlyi-kastély területén. Ezért vizsgálat indult ellene, nem mehet a munkahelyére dolgozni.

Hajdú Gergő, a rendezvény szervezője azt mondta, nem csak Kislőrincz Dávidért tüntettek, hanem a fóti gyermekváros összes lakójáért és dolgozójáért, majd hozzátette, egy ilyen intézménynek egy ilyen videó után nem büntetni kéne, hanem dicsérni és támogatni.

Nagy Blanka azt mondta, hogy fontos, hogy kiálljunk azok mellett, akik mernek véleményt formálni a rendszerről, illetve az őket érő sérelmekről: „Dávidot retorzió érte, és ez egy ismerős szituáció nekem.”

Az intézmény lehetséges bezárásáról jó ideje szólnak hírek, a kormány tavaly tíz évre titkosította a gyerekek elhelyezésével kapcsolatos információkat. Megmentéséért petíció is indult az aHang platformon. (444)

Kapcsolódó: A fóti gyermekotthon bezárása ellen rappelt, megbüntették a fiút

(Kiemelt kép: aHang Facebook oldala)