14 millióért íratott egy 30 oldalas tanulmányt az FKF

11 milliót plusz áfa értékű megbízást adott az FKF egy cégnek arra, hogy írjon egy tanulmányt indonéziai exportstratégia kidolgozásáról. A szerződés már a moratórium időszakában született, amikor Karácsony Gergely kifejezetten kérte a fővárosi cégek vezetőit, hogy ne kössenek új szerződéseket.

Az FKF azóta menesztett vezetőjét ez nem hatotta meg, azon felül, hogy aláírt egy két évre szóló, másfél milliárd forintos szerződést egy, a Mészáros-csoporthoz tartozó céggel, november 22-én egy 11 millió forintos megbízást is adott egy 30 oldalas tanulmány elkészítésére. 27 százalékos áfakulccsal ez 13,9 millió forint, vagyis oldalanként 465 ezer forint.

Mindezt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes írta ki Facebook-oldalára.

Az online egyelőre nem elérhető szerződés szerint 30 napja van a megbízott cégnek elkészíteni a tanulmányt a hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó indonéziai exportstratégia kidolgozásáról, vagyis december végén derül ki, mit akar Indonéziába exportálni az Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt., és ez hogyan lesz a legcélszerűbb.

Tüttő Kata azt írja:

Gondolom valami know-how export lehet, például “hogyan vegyük meg egy évben kétszer ugyanazokat az úttisztító gépeket, második alkalommal drágábban” tudás nagyon értékes lehet máshol is.
( Budapest- Jakarta távolság légvonalban: 10 351 km, röpke nettó 13 órás repüléssel ott van az ember)

Na nem akarom előre temetni, tényleg nagyon kíváncsi vagyok mi várhat az FKF-re Indonéziában. Már csak néhányat kell aludni.

Kapcsolódó: Az új Fővárosi Közgyűlés megtartotta alakuló ülését

(Kiemelt kép forrása: Tüttő Kata Facebook-oldala)