Szolidaritási sétát tartottak Budapest belvárosában a plakátbotrány miatt

A Clark Ádám tértől a Bazilikáig tartott a vonulás, amelyen a kormánypárt és a médiája által támadott melegek és mozgáskorlátozottak, valamint az őket támogató civil szervezetek vettek részt. 
“Egy ideális világban nem tűnne fel, ha egy plakáton mi innánk az üdítőt, ennénk a hamburgert, örülnénk a nyugdíjbiztosításunknak vagy egy utazásnak. Egy ideális világban nem egy üdítővel próbálnának minket eladni. Egy ideális világban azért szerepelnénk a plakátokon,  mert mi is ugyanígy itt vagyunk, eszünk, iszunk, öltözködünk, közlekedünk, mint bárki más, abban az ideális világban legalábbis ugyanúgy megtehetnénk mindezeket, mint a többiek” – ezzel a mottóval hirdették meg azt a vasárnapi eseményt, amely az elmúlt hét végén kipattant “plakátbotrányra” kíván választ adni.

Dés László Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas dzsesszzenész, zeneszerző beszél a szolidaritási séta gyülekezési helyén, a Clark Ádám téren – MTI/Mohai Balázs

A plakátbotrány egy hete pattant ki, amikor Boldog István fideszes képviselő észrevette, hogy a Coca-Cola reklámplakátjain már meleg párok is szerepeltek. Egyből bojkottot hirdetett a cég ellen, mert szerinte ez veszélyezteti a közerkölcsöt.  Aztán a Pesti Srácok írt arról, hogy nem szívesen látnának tolószékeseket sem a plakátokon. (MTI, hvg.hu)

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)