Szele Tamás: Párhuzamos tüntetések

Leborulok a Nemzet nagysága előtt. Mármint a Magyar Nemzeté előtt, a kisbetűs nemzethez amúgy sincs sok közük, de amit tegnap műveltek, az egyszerűen felülmúlhatatlan. Hungarikum. Komoly nyomozással sikerült kideríteniük, miszerint a Baross utcában Pikó András tüntetett önmaga ellen.

Mondjuk Pikót nem épp egy japán szamurájnak ismerem, aki nyilvános útját választaná a harakirinek, ez idő szerint nem is volna oka rá, de a Magyar Nemzet írása egyszerűen csodálatos. Bizonyítéka annak, hogy Hunniában semmi sem elképzelhetetlen, mi sohasem veszítünk, legfeljebb unortodox a győzelmünk, sosem esünk le a bicikliről: mi így szállunk le róla!Magáról az eseményről pár napja részletesen beszámoltam ezeken a hasábokon, az a történet veleje, hogy a demonstrációt elcseszték, éspedig minden lehetséges, valamint néhány lehetetlen módon is, akkora bukás volt, hogy csak kiröhögni lehetett – minden, minimálisan értelmes ember ilyenkor hallgatásba burkolózik és elvonul a pusztába szárított sáskafüttyön élni, míg el nem felejtik a tévedéseit (amekkora a káosz a mai Magyarországon és amilyen sűrűséggel történnek a botrányos marhaságok, két hétnél tovább amúgy sem tartana a remetelét).

Lukács Rudolf, a szombati, Józsefvárosi Önkormányzat elleni tüntetés szervezője nem ilyen ember. Ő nekiáll megmagyarázni, miszerint nem ő tojt a saját nadrágjába. Megmagyarázza, éspedig a Magyar Nemzetben. De úgy ám, olyan cirkalmasan, hogy épp csak a gyíkemberek maradtak ki belőle.

„– Nyilvános tüntetést tartottunk, várható volt, hogy „valaki/valakik” majd lépni fognak ez ellen. Mi számítottunk erre, gondolom önök is.”

Igen, a tüntetésekkel ez szokott lenni a baj, miszerint nyilvánosak. Láttam már titokban és zárt körben szervezett tüntetést is, valamikor 2012-13-ban, ami pont emiatt oly kevéssé volt népes, hogy kifejezetten néptelenre sikerült. Valljuk meg: valóságos, belső és titkos tüntetés nem létezik, a tüntetés lényege pont a nyilvánosság. Azért vannak ezeken a nyilvános demonstrációkon a törvény által is előírtan szervezők. Nekik a gondjuk, felelősségük, hogy kezeljék a megjelenők viselkedését, ne hagyják, hogy provokátorok keveredjenek közéjük, lépjenek fel a rendbontások ellen és így tovább. Itt is voltak, a videofelvételen sárga láthatósági mellény különbözteti meg őket a résztvevőktől. Nos: ha külső erők érkeztek, egy tömbben, miért nem vonták őket kérdőre, hogy hová lesz a séta? Nyilván azért, mert nem külső erők voltak. De hogy látja ezt a Magyar Nemzet?

A szombati demonstráció a Horváth Mihály téri parkban és a Polgármesteri Hivatal előtt zajlott. A baloldal által közzétett videó készítője azonban a tüntetéssel szemben lévő templom mögötti parkolóban filmezett. Úgy tűnik, a videó készítője tudta, hogy a templom mögé fog érkezni egy kisbusz, amelyből vidéki, informálatlan tüntetők szállnak majd ki. A rögzített videón olyan kijelentések hangzanak el: iskola bezárása ellen jöttek tüntetni.”

Bizony, sőt olyanok is, amelyek szerint Szolnokról, Jászkisérről, Monorról érkeztek. A videó készítője nem tudott semmit előre, nem is tudhatott: parkoltak már maguk a Józsefvárosban? Akkor tudják, hogy az ember nem oda áll, ahova akar, hanem oda, ahol hely van. Ember nem tudta volna megjósolni, hova érkezik az a busz. Olyan a véletlen, hogy pont a forgatócsoport közelébe érkezett, mondjuk nem is túl nagy területet kellett belátni: jómagam elég sok híranyagot forgattam életemben, az igaz, hogy a német ZDF-nek, de az tény, hogy ha kis stábbal dolgozik az ember, tehát mozgékony, akkor amint látja, hogy beáll egy busz és emberek szállnak ki belőle szép számmal, odamegy. Akkor nem menne, ha nagy stábbal dolgozna, statívokkal, beállított mikrofonokkal, világítástechnikával. Mellesleg a lapunk által is közzétett videó nem „ismeretlen eredetű” volt, ahogyan azt a Magyar Nemzet állítja, hanem a Józsefváros újság készítette, amint azt fel is tüntetik a YouTube-megosztáson.

A szombaton történtek alapján úgy tűnik, nem egy elbénázott, inkább egy meghekkelt tüntetésről beszélhetünk. Adott néhány elkeseredett, tüntetésszervezésben járatlan helyi polgár, és velük szemben áll Pikó András polgármester profi csapata. Pikó volt kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza, aki jelenleg is a polgármester jobbkeze, nemhogy rutinos tüntetésszervező, hanem saját vállalkozást is futtat. Udvarhelyi nevéhez fűződik a Közélet Iskolája elnevezésű rendezvénysorozat. Az Auróra Kioszkban tartott hétvégi „tanórákon” olyan ismeretekre tehetnek szert az érdeklődők, mint például a tüntetésszervezés. Ezért nem meglepő, hogy Pikó újságírómúltja révén, profi kommunikációval és számos, Soros-szervezetekhez köthető támogatójával elterelték a figyelmet a tüntetés valódi okáról, és egy óra múlva már arról zajlott a közbeszéd, hogy a Fidesz bértüntetőket küldött a polgármesterre.”

írja a Magyar Nemzet.

Ilyenkor az ember „szétnéz merengve és okos fejével biccent, nem remél”, ezt lehetne ugyan fokozni, de előbb lássuk, mire gondolt a költő? A költő a fizetésére gondolt, de azon kívül még arra is, hogy ezek szerint két tüntetés zajlott egyszerre, úgymint az eredeti, amin nem vett részt senki a szervezőin kívül, hogy ne lehessen rá azt mondani, miszerint elcseszték, és egy másik, amelyet a józsefvárosi önkormányzat szervezett saját maga ellen, profi módszerekkel.Holnap hoznak pár szemtanút – van az a pénz – arra, hogy a buszt, sőt, buszokat mind Pikó András vezette saját személyében, egyszerre az összeset, a kiszálló tüntetők pedig egyáltalán nem vidékiek voltak, hanem londoni és észak-amerikai anarchisták, akiket direkt erre a célra szült pár nappal korábban Soros György, és tökéletesen megtanította őket magyarul is. Angela Davis vonult a menet élén Ernesto „Che” Guevarával kart karba öltve.

Valamint csal a videó, mert mindegyikük kínai volt, esetleg eszkimó.

És a repülő csészealjak aktivitása is élénkül a Józsefvárosban, a szomszéd bácsit például minden nap elviszik és kiveszik az agyát, csak sajnos vissza is hozzák.

A szervezők fekete helikoptereket láttak.

Az aluljáróban sötét öltönyös emberek állnak, „men in black”, de nem villogtatnak a szemünkbe, hanem látszólag a mormon egyház igéjét hirdetik, de ha villogtatnának, akkor meg nem tudnánk róla, mert elfelejtettük volna, és mormon hittérítőknek hinnénk őket, tehát villogtatnak.

Ők is részei a Pikó-összeesküvésnek.

Nem csodálkoznék, ha a kerület iskoláiban rövidesen azt kezdenék tanítani, hogy a Föld gömbölyű és az embernek a majommal van közös őse.

Nem, azt semmiképpen sem lehet beismerni, hogy a szervezőknek annyi fogalmuk sem volt a rendezvényekről, hogy rájuk lehessen bízni egy teadélután vagy egy osztálytalálkozó tető alá hozását, és tökéletesen elrontottak mindent.

Akkor már inkább mondjuk azt, hogy Pikó tüntetett nagy erőkkel önmaga ellen.

Mondjuk azt is, hogy Szarajevóban a Ferdinánd lőtte le saját magát, és vissza az egész első világháború, ezzel megoldottuk a trianoni problémakört is.

Egyáltalán, mondjunk bármit csak azt az egyet be ne ismerjük, még véletlenül sem, hogy mi piszkítottunk a saját nadrágunkba.

Mi nem vagyunk olyanok, mi mindig győzünk.

Legfeljebb néha utólag és pusztán a szánkkal.

Csak ne csodálkozzunk, ha egyszer meghasad alattunk az a drága magyar anyaföld és elnyel szégyenletében.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!