Szele Tamás: Nemzeti Szüldekombinát

A nemzeti ügyekben olyannyira elkötelezett Kásler miniszter bejelentette, hogy rövidesen megnyílik a Nemzeti Humán Reprodukciós Intézet.

Ha az ember értelemszerűen tekinti a bejelentést, úgy gondolhatja, hogy majd abban reprodukálják a nemzeti humánokat, mindenki más pedig az eddig megszokott úton jön létre.

Ez a nemzeti humánok szempontjából lehetne üdvösnek is nevezhető, hiszen egyébként jogosan panaszolhatják, hogy szexuális életük sivárabb, mint a nem nemzeti, hanem átlagos humánoké. Tekintve, hogy olyan Facebook-oldal is van, aminek kifejezetten az a neve, hogy „Nem szexelek fideszessel”, nyugodtan mondhatjuk, hogy az intézet reális problémára keresi a választ: in vitro bizonyos, hogy megoldható a nemzeti humánok eddig szaporátlan reprodukciója, más kérdés, hogy ez elenyészően kevés örömmel és élvezettel fog járni számukra, de ők nem is azért nemzetiek, hogy bármi jó legyen nekik, hanem azért, hogy másnak se legyen jó semmi.
Azonban ha ledobjuk a magyar nyelv és a logika béklyóit, mint a jó Kásler miniszter tette már annyi évvel ezelőtt, és továbbolvassuk a hírt, látni fogjuk, hogy nem erről van szó.  Egészen komolyan jön ez az intézet, már fel is állt. És nem lankad.

A demográfiai kérdésen múlik mindig a nemzet jövője, ezért a kormány sok irányból támogatja a jelenlegi helyzet javítását. Így született döntés arról, hogy határozottan támogatják és egységesítik a meddőség kezelését, közölte pénteki sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós ezután bejelentette, hogy a kormány 10,5 milliárd forintot fordít arra, hogy létrejöjjön az egységes rendszer, élén a Nemzeti Humán Reprodukciós Intézettel.” (444)

Igen, ennek, okából államosítottak a héten hat meddőségi központot is, méghozzá hatalmi szóval, rendelettel, mint Rákosi Mátyás nemzeti örökösei. Ezek:

a budapesti Forgács Intézet Egészségügyi és Szolgálató Kft.,

a budapesti Kaáli Ambuláns Nőgyógyászati Intézet Kft.,

a budapesti Várandós Egészségügyi Szolgáltató Kft.,

a budapesti Sterilitas Egészségügyi Ellátó Kft.

a szegedi Kaáli REK Reprodukciós Központ Kft.,

a tapolcai Pannon Reprodukciós Intézet Egészségügyi és Szolgáltató Kft.Szóval, a meddőség eddig magánügy volt, mostantól közügy. Kásler miniszter külön eszmei iránymutatásban is részesítette nemzetünk botor polgárait, úgymint:

Nem közismert, de a meddőség oka 50 százalékban a nőknél, 50 százalékban a férfiaknál alakul ki, ezért a kezelésére komplex programra van szükség. Ennek lényeges eleme a diagnosztika, amelynek során azt vizsgálják, hogy fennáll-e a meddőség, és ha igen, akkor milyen további terápiás lehetőségek vannak.”

Előttem közismert volt és a józan paraszti ész szerint is így kell lennie, ugyanis az emberek túlnyomó többsége ötven százalékban női, ötven százalékban férfi közreműködéssel születik, amiből az következik, hogy ha nem születik, egyenlő eséllyel kereshető a hiba mindkét félnél. Ámde lehet, hogy azok előtt, akik nem tudják még, hogyan születik a kisbaba, nem volt közismert ez a tény.

Sőt, kérem: kétéves terv is van a születésekre!

Az intézkedéseknek köszönhetően négyezer újszülött világra jövetelét prognosztizálják 2022-re.”

Ezt is Kásler mondta, az MTI kérdésére.
Mármost, ha nem emelkedik négyezerrel a szülések száma, akkor mi lesz? Berendelik a dolgozókat túlórázni és hétvégén is dolgozni fognak? Esetleg majd Kásler személyesen gondoskodik a szaporulatról? Minden totális állam igyekezett haszonállatként tenyészteni a polgárait, Rákosi Ratkó-korszakától Ceausescu dekrét-korszakáig, de ezeket is megelőzte Himmler Lebensborn-programja, ami azért csak az árja származású polgárok számát volt hivatott növelni (a többi minden állampolgárét, elsősorban a születésszabályozás tiltása útján), és ez az őselőd Lebensborn Himmler fiatalkori tapasztalatain alapult, az SS későbbi főparancsnoka ugyanis mielőtt NSDAP-főmufti lett volna, csirketenyésztésből élt, és ezeket a tapasztalatait vitte át az embertenyésztési szakágazatba.

Persze, hogy tenyészti az embert a totális rendszer, ugyanis több polgár több munkaerőt, katonát, adófizetőt jelent, az igaz, hogy nem azonnal, de az is, hogy ezek a rendszerek sose pár évre terveznek, hanem mindegyik úgy gondolja, hogy örökké fog tartani.

Na jó, mondaná a békeszerető polgár: azért tenyésztésről még nincs szó, csak a meddőség kezeléséről.

Aztán majd a születésszabályozás betiltása idején sem tenyésztésről lesz szó, hanem „erkölcsi kérdésekről”.

Még azután előkerül majd az a gondolatmenet, miszerint ha az állam a férfiak és a nők meddőségi diagnosztikájának és gyógyszeres kezelésének is a teljes költségét támogatja, akkor azért lehessen pár szava is a dologhoz, hiszen ő fizet. Analógnak fogják tekinteni a helyzetet a kultúra finanszírozásával – ugyebár, a dolgok jelenlegi állása szerint ha egy színház elfogadja vagy kéri az állami támogatást, megkaphatja, ám cserébe az állam azt kéri, hogy legyen beleszólása a műsorválasztástól a személyzeti ügyekig bármibe az adott társulatnál. Mivel ő adja a pénzt.
Ha pedig egy meddőségi kezelést fizet, annak az eredményébe is szólhasson bele. Akár abba, hogy ki kaphatja, ki nem, kinek lesz esetleg kötelező – ezt sem zárhatjuk ki – akár abba, hogy milyen gyerekek szülessenek. Szőkék, barnák, feketék? Magasak, alacsonyak? Kövérek, soványak? Ahogy tetszik parancsolni. Ez a géntechnológia korában egyáltalán nem utópia, minimális beavatkozást igényel, amire már a terápia folyamán sor kerülhet, tejesen fájdalommentes, sőt, észrevehetetlen is.

Indul az embergyár, kérem, az első fázison túl vagyunk, ugyanis ez az intézet október elsején már megkezdte működését az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő bázisán.

Mindazonáltal még nem elég termelékeny. Ha Kásler négyezres szaporulatot ígér két év alatt, jó lenne, ha azt is szem előtt tartaná, hogy az idei évben 34 ezerrel fogyott a magyar az első tíz hónap folyamán, szóval kevés lesz ez a növekmény, meg kell emelni a születésszámot tizenhétszeresére, hogy tartsuk a szintet. Hiszen két év alatt négyezer szülés egy év alatt kétezret jelent.

Ha munkaversenyben, hát munkaversenyben.

Elképzelem a sztahanovi műszakot a Nemzeti Emberkombinátban, bocsánat, a Nemzeti Humán Reprodukciós Intézetben.

Ahogy majd iparkodnak a nemzeti humánok.

Mert olyan Isten, hogy nálunk nem nemzeti, csak sima humán szülessen: nincs.

A tudomány ami állása mellett ez már nem probléma.

Szüldére, magyar!