Szele Tamás: Most jó lenni katonának…

mert CÖF-ösnek verbuválnak. Ha nem tudnám, hogy a Civil Összefogás Fóruma tulajdonképpen csak a nagy hagyományú Magyar Nemzeti Sóhivatal mostani neve, még tán meg is ijednék tőlük.

De szerencsére rendben vannak az idegeim, inkább látom a helyzetet szánalmasnak, nevetségesnek mint ijesztőnek.

Így azért nem ijedezek, de az bizonyos, hogy igen sokat gondolnak magukról a kormány hadastyánjai, titáni erők, indulatok feszítik kebelüket, már fennék is a rezes fringiát a kormány védelmében. Lám, tegnap is miféle felhívást tettek közzé – habár van ennek más értelme is, mint amit beléje írtak volt, mondom is az írás végén, micsoda, de előbb lássuk a kiáltozványukat, élvezzük ki. 

Tisztelt Szellemi Honvédők! Kedves Barátaim!

Az önkormányzati választásokat követő időszakban a CÖF-CÖKA levelek sokaságát kapta. Ezekben javaslatként arra adtak megbízást, hogy ne csak írásainkban, hanem ha szükséges az utcán is bizonyítsuk elkötelezettségünket a közjó oldalán.

Szerintünk a felmerült javaslati témák társadalmunkat különböző mértékben érintik. Az is igaz, hogy az utcai fellépések nagyságrendjét a problémák súlyossága határozhatja meg. Mi, mint a békemenetek tevékeny szervezői, előbbiek szerint értékelünk.

Számunkra érthetetlenek azon önkormányzatok döntései, amelyek a Centrumkórház és a Liget-projekt megakadályozására irányultak. Ezek a döntések elfogadhatatlanok, mint ahogy a két beruházáshoz kapcsolódó költségvetési zsarolások is irritálók és visszautasítandók.

Valljuk, hogy a főváros a Kárpát-medence magyarjaié és a velünk élő nemzetiségieké. A példaként felsorolt mindkét beruházás nemzetünk minden polgárát jótékonyan érintené.

A hozzánk érkező kérések és javaslatok jelzik, hogy az igaz ügyek képviseletét fel kell vállalnunk, még akkor is, ha ezt az utcákon kell nyomatékosítanunk.

Kérjük mindazokat, akik a majdan konkrétan meghatározott fellépésekben csendes, békés demonstrációkon egyetértő akaratból részt kívánnak venni, küldjék meg a (…) linkre válaszukat a későbbi értesítések megkönnyítése érdekében.

Visszajelzéseiket a törvényes előírásoknak megfelelően kezeljük.

CÖF-CÖKA vezetősége”

A linket kivettem a szövegből, aki közéjük akar állni, keresse meg, legyen egy kis munkája (egy kattintás) neki is. Békemenetet akarnak szervezni ezek szerint, mint már hét alkalommal eddig, demonstratív kiállást a kormány mellett. Utcára szólítják a népet a Városliget bebetonozását követelni – nyugalom, hölgyek-urak, az sajnos maguk nélkül is meglesz a dolgok jelenlegi állása szerint, nem igazán lehet leállítani a már zajló beruházásokat… olyan ez, mintha azért tüntetnének, hogy télen legyen hideg, a siker biztosra vehető, télen hideg lesz, és lehet büszkén mondani: a tüntetők még az időjárásnak is parancsolnak! Csak arra ügyeljenek, nehogy a téli kánikuláért demonstráljanak, mert az nem nagyon lesz. Igaz, nem ők mondják meg, miért vonulnak az utcára, hanem a gazdáik, azoktól meg sok minden kitelik, az is, hogy bohócot csináljanak hű lakájaikból, ha úri kedvük úgy tartja.

A kórház-ügyet már elő sem veszem, meneteljenek felőlem akár az ötéves terv túlteljesítéséért is, no de – lesz, ki meneteljen békeileg?

Úgy néz ki, azért akadnak majd páran. Azért sokan nem, a Facebook-közleményt csak 243 ember lájkolta, de ők nagyon. Ők lehetnek a Régi Gárda, a kemény mag, látszik ám a kommentjeikből is:

Támogatom. Ettől függetlenül, ha a békemenetek nem visznek előrébb, a határozottabb fellépésre is készen állunk… sokan és egyre többen. Hazánkat szolgáljuk!”

Korábban meg a dolgozó népet, ugye, elvtárs?

Béke menet tessenek már föl világosítani mit jelent mit szabad mit nem?!Szerintem Változtatni kell Hazafias menetre! Sokkal többen lennék sokkal többet érne!!!Hangunk Hallatni nem csendbe vonulni!”

Közhely, de valahol halkan felsír egy magyar nyelv- és irodalomtanár, aztán felvágja ereit egy borotvaélesre fent szóközzel.

Támogatom a Civil Összefogás Fórum minden javaslatát ami Magyarországot és annak megválasztott keresztény-demokrata kormányát támogatja!”

Jogában áll, bár én azért eltöprengenék, hogy ha valamit támogatni kell, akkor az erősen düledezhet.

Ideje lenne magyargyörgyök és novéágnesek miatt is.”

Listázgatunk, listázgatunk? Lám, jó helyre hullott, ha nem is a mustármag, de a propaganda. Aztán majd mi lesz, kérem, ha kész a lista? Lincselgetni is szeretnének?

Várjuk a hívó szót !! Elég volt a liberobolsik ámokfutásából ! Ideje már egy újabb Békemenetnek!”

Ragyog minden csavarunk, háborúzni akarunk… Ijesztő volna, ha nem volna annyira nevetséges. Ezek a többnyire becsületben megőszült emberek nem a Liget-projektért vagy a Centrumkórházért akarnak tüntetni, azokról egy szavuk sincs. Ezek polgártársaik, szomszédaik ellen akarnak az utcára vonulni, csak, mert közülük sokan nem értenek egyet velük. Ha bajuk esne, mármint az illető polgártársaknak, annál jobb: attól Békemenet a neve a rendezvénynek, hogy annyira békés. Nekem is van sokféle szomszédom, olyan is akad közöttük, aki kormánylapnál dolgozik: mégsem tüntetnék ellene, sőt, azt sem hiszem, hogy ha neki rossz lenne, az rajtam segítene. Ellenkezőleg: semmi hasznom nem származna abból, tehát nem is akarok neki rosszat, elvagyunk, ha nem piszkáljuk egymást.

Csak hát nem mindenki látja így a dolgokat. Azonban a mindennapi élet mégis gátat szab a nagy, löttyös indulatoknak: azért is akarnak utcákon menetelni, mert ha sokan vannak, kevésbé kell fegyelmezniük magukat.

Ijesztő volna, ha nem volna szánalmas és nevetséges.

Tulajdonképpen minden csak a méretektől, arányoktól függ. 243 habzó szájú emberke még nem veszélyes, ha csak nem egy sötét sikátorban jönnek szembe. Tízszer ennyi már a karhatalomra tartozna, a százszorosuk pedig sok rosszat tehetne.

Most már minden csak attól függ, hányan lesznek. Hányan regisztrálnak, és meghirdetik-e ezt a menetelgetést.

Ha igen, az egy dolog, egyfajta következményekkel, ha nem, az másik, másfélékkel.

Azonban egyetlen regisztráló se feledje: amint feliratkozott, azonmód fel is került mindenféle listára, legelőbb a Kubatovéra. Erre kell a regisztráció a CÖF-nek meg a kormánynak, nem hadakat verbuválnak.

Voksot vadásznak ők, nem katonát fognak.

Szóval, úgy tessenek regisztrálni.