Szele Tamás: Grincsfa a vérzivatarban

Kérem, jön a Mikulás, a Télapó meg a Kánaán, illetve az már itt van, csak aljasul letagadjuk, szóval tagadhatatlan, miszerint december elején járunk. Ilyenkor az ember ünneplőbe öltözteti a gondolatait, túllép a mai kocsmán és belép a holnapiba.

Szeretet, békesség, áldás önti el a lelkét, szorosabban markolja a bicskát és felkészül a legrosszabbakra.

Valamint lesz „Reszkessetek betörők” a tévében.

Minden adón és folyamatosan.

Hölgyeim és uraim, kedves barátaim, állítsunk tehát grincsfát most, még időben, vérzivataros századaink emlékezetére, itt, ebben a medencében, mely a Kárpátokról van elnevezve és nincs tükre, de az feszített. Ha lenne tükre, már világgá szaladt volna.

Illetve ne állítsunk grincsfát, mert az a Sátán és Soros György találmánya, hétköznap a Sorosé, ünnepnapon a Sátáné, és nem is szabad megtűrni a házban. Ezt egy roppant okos oldalon olvastam, melynek címe „Agrároldal” és hát ha fa, akkor tényleg az agráriumhoz tartozik. Vagy a szilvóriumhoz. Azt mondja a szerző, aki valóságos faszakértő lehet, miszerint:

A grincsfa negatív szimbólumokkal van tele, ez a történet hozadéka. Alakja olyan, mint egy gúzsba között fenyő (a bűn megkötöz), a hegye nem felfelé, hanem lefelé lóg (nem Istenre mutat, hanem a földre, vagy ránk, esetlen egyenesen a pokolra. A zsurlóról érdemes tudni, hogy hagyományosan negatív növény, egyes mesékben Zsurló a neve a negatív szereplőnek is. És ha ez még nem lenne elég, elmondom, hogy Magyarországon téli-, és óriás zsurlóból kötik, melyek közül az előbbi súlyosan, az utóbbi enyhén mérgező. A grincsfán sem világítás, sem gyertya nincsen, csak a komorságot sugallja.”

No, akkor grincsfát semmi esetre sem, csak mi a jófene az a grincsfa?

Semmi, egy szamárság. Összekötözött örökzöldek, feldíszítve, amiket Karácsony előtt az amerikaiak kitesznek az ajtójuk elé kétoldalt, vagy a lakásukba. Annyiban különbözik a karácsonyfától, hogy görbébb meg a hegye összevissza mutat. Szóval, amolyan csálé karácsonyfa, semmi több, mondhatni előtanulmány az igazihoz, nem árt senkinek. Meg nem is használ.

No, de üldözni kell, mert spirituálisan roppant ártalmas lehet. Részemről az egyetlen ártalmát abban látom, hogy mindenkinek külön el kell magyarázni, micsodás dolog, és azzal is fogy az idő. Meg a története lehet kellemetlen: a mese szerint a Grincs utálja a Karácsonyt, ezért el is akarja lopni (mire kéne neki, ha utálja?) de egy kislány megmagyarázza neki a merről hány métert és mégsem lopja el. Persze, ez az 1950-es évek Amerikájában játszódik, nálunk elképzelhetetlen volna.

Mármint az mindenképpen, hogy ha nálunk valaki el akarja lopni a Karácsonyt, akkor meggondolja magát. Dehogy gondolja, ellopja, mint a huzat!

Nincs is nálunk Grincs, kérem, nálunk fellendülés van és bőkezű ajándékokat hoz nekünk kitalált barátaink sora. Most nem térnék ki mindegyikre, az bennük a közös, hogy vagy nem létező személyek, vagy azt, hogy barátaink, csak hisszük, az bennük a kitaláció.

Rögtön tegnap be is esett előmikulásra a legnagyobb ajándék, az Origo hozta tegnap, szalagcímben:

Tovább nőtt az életszínvonal Magyarországon”

Azért a tengerszintet még nem érte el és a metróvezetők réme, hogy egyszer szembejön az alagútban – de ajándéknak ez nagyon szép, pont olyan, mintha zoknit kaptunk volna. Ennyi az egész?

Dehogy ennyi, gazdag a Mikulás, hozott nekünk Soros-kampányt is, illetve felmelegítette és megfűszerezte az eddigit. Most már ott tartunk, hogy egyfelől Tényi István feljelentést tett Soros ellen hazaárulás miatt, éspedig a Nemzeti Nyomozóirodánál, másfelől kaptunk egy kisvonatot.

Egy sajtó-vonatocskát. Ugyanis olvasom a mai szalagcímet az Origón, miszerint:

Soros György pénzelte az ellenzéki kampányt

Saját megfogalmazása szerint a „civil” sikerek kulcsát kereste, de valójában az ellenzéki NGO-k (álcivilek) finanszírozását leplezte le véletlenül a Magyar Narancs nevű ellenzéki propagandalap.”

Innét nem idézek többet, ugyanis már a második mondatból kiderül, hogy az Origo szenzációs leleplezése szóról szóra a Magyar Nemzetből származik. Akkor menjünk tovább a másik vagonba, lássuk a leleplezést!

A leleplezés abból áll, hogy egy civil szervezet (konkrétan a Civil Kollégium Alapítvány melynek egy tagja segítette Pikó András kampányát):

2013 és 2016 között 150 ezer eurót kapott a Norvég Civil Alaptól, mindemellett a Soros-alapítvány is adott nekik 113 millió forintot, ebből tartottak polgári engedetlenségre oktató táborokat civileknek. (…) Emlékezetes ugyanis, a CKA hozta létre azt a kunbábonyi kiképzőközpontot, ahol polgári engedetlenségre tanították az NGO-tagokat.”

Tetszik érteni, tanították, maguktól nem lettek volna engedetlenek, kutyakorbáccsal verték beléjük Kunbábonyban, másként nem ment sehogy. Szép, vizionárius rémálom, igazán méltó az olyan téli ünnepekhez, amikhez a grincsfa való. Na, akkor második vagon megvolt, első megvolt, menjünk tovább a mozdonyba, lássuk a hivatkozott Magyar Narancs-cikket. Ugyan linket nem adtak hozzá – de azért nem adtak, mert az online változatban nem elérhető. Lehet, hogy a printben megvan, én most ezért ebben a hidegben nem megyek át a Keletibe újságot venni, de hogy online hiányzik a mozdony, az is biztos. Akkor összegezzünk.

A Magyar Nemzetnél a szerző újságot olvasott, és megírta, amit értett belőle. Ez azért szomorú, mert a Magyar Nemzet munkatársai csak ne olvassanak Magyar Narancsot, hogy került az hozzá? Szokta olvasni, esetleg meg is veszi? Ejnye! Azonban ez még nem fogalmazás, ez még csak házi olvasmány ismertetése, nem láttam a forrást, de ha létezik is, hát elég kajla ismertetés jött össze róla. Ezt vette át az Origo, tőle a 888, a Pesti Srácok még késlekedik, nem is lesz ennek jó vége, szenet kapnak majd ők, meg virgácsot – de bizonyíték vagy saját nyomozás nincs a történetben.

Szóval kapunk Sorost Mikulásra, de milyen Mikulás lesz ez krampusz nélkül? Semmi baj, van krampusz! Ugyanis a Mandiner sikeresen kiderítette, hogy Czeglédy Csaba az Ördög Ügyvédje. No, az ő szerzőjük legalább dolgozott egy kicsit ezért a kijelentésért, ugyanis elővette az említett blogot, összehasonlította Czeglédy Csaba Facebookos kommunikációjával, és vérfagyasztó következtetésre jutott: a blog is, Czeglédy is egyaránt használnak bizonyos szavakat, kifejezéseket, úgymint:

Hmm”, „mihelyst”, „vizet prédikál”, „nincs itt semmi látnivaló”, „jobb sorsra érdemes”, „így mulat egy magyar úr”, „győri polip”, „Fidesz-csicska”, „szolgálati közlemény” de legfőképp „azonban”!

Valamint „ráadásul” és „pincsikutya”.

Hát ha van perdöntő bizonyíték, akkor ez az. Ezeket a szavakat nem használja senki és soha, csak az Ördög Ügyvédje meg Czeglédy – tessenek is vigyázni, kerülni ezeket a közkeletű fordulatokat, mert még baj lesz belőle, ha véletlenül leírjuk:

Hmm, mihelyst vizet prédikálunk, belátjuk, hogy nincs itt semmi látnivaló, így mulat egy jobb sorsra érdemes magyar úr a győri polippal, és ezt ráadásul minden pincsikutya tudja a szolgálati közleményből.”

Ez már valóságos halmazati, ez a tökéletes bizonyíték, szóval, aki nem akar Ördög Ügyvédje lenni, le ne írja, ki ne mondja, pokolidéző ige ez.

És ez a sok okosság csak a mai délelőtt termése.

Remélem, a Mikulás nem olvassa a magyar sajtót, a Jézuska sem, és a magam részéről szeretném hinni, hogy a Makkabeus testvérek sem érdeklődnek iránta, mert ha mégis, akkor ökumenikusan maradnak el a téli ünnepek.

Majd kapunk szenet, virgácsot.

Ahogy megérdemeljük.

Mondom én, grincsfa való nekünk, ide, a vérzivatarba, az olyan kajla, mint mi.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!