Szele Tamás: Földi László és az időzavar

Soros György cipőjében sem járnék most, hogy a Magyar Nemzet minden nap leleplezi a „hálózatát”, sőt, naponta többször is: olyan szemfülesek a drága jó munkatársak, olyan éberek, hogy maholnap már nem is marad ember se határon innen, se határon túl, akiről ki nem derül, hogy Soros reptilián ügynöke.

Néha azért árt a túlbuzgóság, illetve árt az mindig, de most még nevetséges is lett. Azonban, mielőtt elkezdenénk röhögni a Buzgó Mócsingot (más néven Igazi Trebitsch, korábban a borneói Fahéj Tanya intézője) kiválóan, meggyőzően alakító Földi Lászlón, lássuk, miről szól a kormánylap kampánya?

Tulajdonképpen arról, hogy nézetük szerint:

A Magyar Nemzet hosszas kutatómunka során beazonosította azt a személyt, aki – a Soros-hálózat tagjaként – a hazánk elleni lejárató akciók irányítója, végrehajtója. Lapunk a következő napokban cikksorozatban mutatja be, hogy milyen eszközökkel, módszerekkel végzi munkáját Gerald Knaus, a European Stability Initiative elnöke, aki az elmúlt hónapokban újabb kommunikációs offenzívát indított Magyarország ellen.”

Miben áll ez az offenzíva? Leginkább abból, hogy Gerald Knaus olyan videókat és írásokat osztott meg a közösségi oldalakon „rendezői precizitással” (amit a precizitásról a szerző tud, hallomásból szedhette össze) mely szerint Magyarországon nem mennek jól a dolgok, ellenben rosszul mennek. Tetszik érteni? Megosztásokat rónak fel neki, például a holland köztévé Magyarországot vádoló riportját, amely betegek állítólagos ellátatlanságáról szólt.”

Holott mi, akik Magyarországon élünk, tudjuk, hogy ilyesmi fel sem merülhet, aki nálunk kórházba kerül, azt minden körülmények között ellátják, olyan jó dolga van, hogy többet ki sem akar jönni a gyógyintézetből. Sokan ki sem jönnek, maximum lábbal előre.

És állítólag ennek a megosztását fizeti neki Soros.

Hát, ha ezért fizet, akkor nincs magánál, annyit mondhatok.

De emlegetnek gyanús forrásokból származó bizonyítékokat is, amelyek „bizonyítják a Soros-alapítvány és a Knaus intézete közötti pénzmozgásokat. Ezek célja leplezetlenül az Európa Tanács politikai irányvonalának befolyásolása volt.” Elképzeltem Knaust, ahogy megosztásokkal és posztokkal befolyásolja az Európa Tanácsot, az meg befolyásolódik ettől.

Na jó, körülbelül képet is alkothattunk a tényfeltáró-leleplező sorozat komolyságáról, ez csakis egy fanatikusan kormánypárti-szélsőjobboldali szubkultúrában működik, és szerintem ott sem veszik komolyan, csak úgy tesznek, mert van az a pénz. Azért még ide idézném a sorozat eddig megjelent részeinek címeit, mert valóságos lírai kibontakozást figyelhetünk meg bennük, ennek íve van, kérem! 

A Soros-hálózat karmestere

Gerald Knaus szerint valakik boldogtalanok miatta hazánkban

Így működik a háttérhatalom

Soros embere ismét megszólítva érezte magát cikkünk által

A hazánkat megtámadó szociológust Soros mellett Brüsszel is támogatja

Íme, ilyen eszközökkel dolgozik Soros karmesterének álhírgyára

Soros karmestere órák alatt megmozgatja a világsajtót

A Momentum képviselője is a Soros-hálózatnak dolgozik

Soros karmestere a migráció miatt támadja Magyarországot”

És mindez a sok szépség hétfő óta jelent meg, még az elején vagyunk a rágalomhadjáratnak, tessék nekem elhinni, kötet lesz ebből, nem is vékonyka, elég, ha a korábbi kultúrkampfos sorozatokra gondolunk, beláthatjuk, hogy hónapokon keresztül fogják leleplezni a sorosista gyíkembereket. Szóval, megint sokat fogunk nevetni, igaz, inkább kínunkban, de ez egy ilyen ország.

Azonban hogy jön ehhez Földi László, Őfelsége Legtitkosabb Szolgája?

Ugyanis a leleplezőnek-oknyomozónak hazudott sorozatot név nélkül közlik, azt nem tudhatjuk, van-e ahhoz köze, de szerintem nincs. Ő most csak úgy járt, mint a moszkvai polgár, aki, ha látott egy sort, beállt, valamit csak osztanak az elején, valami kis haszna csak lesz belőle. Így szállt fel a Soros-vonatra Földi is, csak kissé figyelmetlenül tette. Ma ugyanis olyan címmel publikált – szintén a Magyar Nemzetben, viszont a „Vélemény” rovatban – miszerint:

Megint Putyint húzták elő

Több befolyásolási akció elindításával erősödik a magyar kormány lejáratására tett kísérlet”

Hát Putyint védeni elég biztonságos dolog, ugyanis eddig még csak abból lett baj, ha valaki támadta, annak nem volt tanácsos teázni, aki nem szerette – aki védte az eddig még mindig túlélte a dolgot valahogy. De miről van szó? Arról, hogy

Készült egy tanulmány, a címe: Orosz állami befolyás a magyar online hírportálokra 2010–2017. A fantáziadús dolgozatot a Corruption Research Center Budapest (CRCB), vagyis a magyar kormányzatot monitorozó – külföldről finanszírozott – kutatóközpont készítette. A fent nevezett intézmény – nem meglepő módon – nagyon hasonlít a szintén sorosista ECFR, vagy a napjainkban ismerté vált Gerald Knaus ESI cégére. Kissé árnyalja a CRCB külföldi érdekkörök által megrendelt dolgozatát, hogy az írást a Magyar Tudományos Akadémia egyes doktorai is támogatták, pártatlannak deklarált szakvéleményükkel.”

Valóban készült, én magam is olvastam, méghozzá nem mostanság… Nem azért olvastam, mert titokzatos szolga lennék, velük csak célszemélyként szokott dolgom akadni (igaz, nem esik túl jól a figyelem, de nekik ez a dolguk), hanem szakmai szempontból, mivel online médiával foglalkozom. A tanulmány ismeretében mondhatom: kiváló, alapos munka. De adjuk még vissza egy kicsit a szót Földinek.

Az elemzés pedig azért látott napvilágot – feltételezhetően nem kis összegű ellentételezésért –, mert mint kifejtik, nyilvánvaló jelei vannak az „egyre erősödő orosz befolyásnak Magyarországon”. Ezt a figyelemre méltó megállapítást nem másképp, mint szemantikai vizsgálattal, nyelvi elemzéssel igyekeztek bizonyítani, több mint száz oldalon keresztül angol nyelven. Az elemzés elsősorban külföldi felhasználásra készült, és a terjesztést követően Brüsszeltől Washingtonig a politikai elit alapdokumentumként tartja számon, a szerintük elfogadhatatlan orosz–magyar együttműködés cáfolhatatlan bizonyítékaként.

Ami a „művet” illeti, nem érdemes annak mélyenszántó elemzésével vagy abból citált idézetek sokaságával foglalkozni.”

Itt tennék néhány észrevételt. Ez bizony olvasható magyarul is, annyira, hogy én is így olvastam, sőt, tessék parancsolni, bárki elolvashatja, mert nyilvános. Itt van.

A másik észrevételem gonoszabb, de tagadhatatlan. Hát hogyan ismerhettem én ezt korábban? Úgy, hogy a Legtitkosabb Szolga által frissen felfedezett, és az aktuális politikai eseményekkel kapcsolatba hozott tanulmány – ezt Földi úr óvakodik megemlíteni – nem most jelent meg. De nem is a közelmúltban.

Ez, kérem, egészen pontosan 2018. március 19-én látott napvilágot, akkor tették közzé. Persze, hogy olvashatta már a fél világ, akár még én is.

Ennek a 2018-as tanulmánynak a közzétételét veti Földi Knaus szemére 2020-ban. Erről írja, miszerint:

Jó néhány külföldről pénzelt magánalapítvány a CRCB-vel együtt ugyanakkor sok energiával és nem kis anyagi befektetéssel tendenciózusan Magyarország ellen kívánja hangolni az európai közvéleményt – talán nem erős a kifejezés – aljas, de szerencsére szakszerűtlen módon.”

Mindent értek, Titkos Úr, tudom, hogy van az a pénz. Meg az a pénz is van, ami kéne. Meg még annál is több pénz szintén van, és az sem jönne rosszul.

Csak azt az egyet nem értem, hogy került az írásába a jelen idő, mikor több, mint két éve közkézen forog ez az érdekes és tartalmas irat?

Nos, ennyire komoly ember Földi László, a titkos mókus.

A legtitkosabb, a legkomolyabb.

És ennyire tényfeltáró meg leleplező a Magyar Nemzet sorozata is.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!