Szele Tamás: Egres Béla Trianonja

Béla bácsi csak nem nyughat. Igen, ő az megint, a mi Egres Bélánk, bús napjaink, unalmas perceink bearanyozója, akinek annyi felhőtlen kacagást, önfeledt szórakozást köszönhetünk.

Régebben még be-bemutattam a róla szóló írásaim elején, de már azt is unom, ahogy őt magát is, mindenestől: legyen elég annyi, hogy ő az elmúlt tíz év legaktívabb magyar politikai szélhámosa.

Ez az ember a magyar belpolitika köpenicki kapitánya, legszemtelenebb, küldetéstudatos kóklere, és finoman fogalmazok, ha annyit mondok róla, hogy szellemileg kissé zavart és monomániás.

Rögeszméje többek között a lányoknak is kötelező katonai szolgálat, melynek során a hölgyeket kopaszra nyírnák, a Magdolna-mosodák és általában a nők megalázása. Ifjúsági szakembernek tartja magát, meg még ezen kívül a világon mindennek, de az hogy minek hiszi becstelen személyét semmi, ahhoz képest, mi mindennek adja ki. Nem fogom részletezni, legalább harminc-negyven ügyéről tudok, volt ő Békemenettől Fidelitasig és miniszteri tanácsostól trágyaszagú kisvasútig minden. A szélhámosságait általában a nyilvánosság és nem az anyagi haszon kedvéért cselekszi meg: ugyanis elkötelezett híve a magyar kormánynak, és mindennek, ami azzal azonos platformon áll vagy attól jobbra fekszik.

Az utóbbi időben két érdekes húzása volt, az egyik, amikor szokása szerint álnéven – az álnevek nagy barátja és mestere – vállalta a felelősséget a fővárosunkat tavaly ősszel lágyan belengő trágyaszagért, csak ez most túl jól sikerült és kormányszinten elhitték neki, hogy a nem létező Óbarok Kisvasút bűzlött, a másik, amikor azt akarta bemagyarázni a nagyközönségnek, miszerint ő az Angyal (nem az Ördög) Ügyvédje. Azt nem sikerült elhitetnie, pedig kár, mert abban az ügyben volt egy millió körüli zsarolás is, tehát kaphatott volna siker esetén pár év letöltendőt.

Utóbbi időben az a módszere, hogy már meglévő, folyó ügyekre száll rá, azok résztvevői nevében levelezget, mondhatni ellopja a showt, illetve lopná, de többnyire nem sikerül. Aztán én megírom róla ide-oda, hogy már megint bomlik az elméje, ő ír nekem kerülő utakon egy-két fenyegető e-mailt, letiltom a kerülő utakat is és minden megy tovább a következő svindliig. Mert mindig van következő, Bélánkat a közfigyelem és a botrány élteti, ha nincs tűz, hát rak egyet – ritka az olyan próbálkozása, mint a mostani, amit már egy éve készítget elő, és most akarja elsütni.

Jó, hát sütögette korábban is, csak letojta mindenki.

Az neki a peche, hogy eltéveszthetetlen a stílusa és mindig visszatér néhány monomániájához, tehát bármibe is kezd, én, aki már sok éve írok a dolgairól, azonnal felismerem a keze nyomát. Mások viszont nem, bár mostanra már kezd ismertebbé válni… És épp ezért hiába is támad engem álneveken (mindig álneveken, ritkán használja a sajátját), lehet tudni, hogy ő próbálja manipulálni a közönséget. (Két rekordja volt: az egyik, amikor álnéven azt terjesztette saját magáról, hogy ő nem is létezik, én találtam ki őt, a másik, amikor az én profilképemmel hozott létre álprofilt a Facebookon és posztolt hülyeségeket – mindkettőtől elvettem a kedvét nagyon gyorsan).

A bácsi különben erősen kormánypárti-szélsőjobboldali, bár semmiben nem következetes – ha az lenne, ennyi energia befektetésével már rég államtitkár lehetne. Meg ahhoz az sem árt, ha épeszűnek hiszik az embert… No, így huzakodunk mi már sok-sok éve, napokig mesélhetnék róla, de lássuk, most mit művelt?

Most éppen Magyarországot darabolja, különös tekintettel a trianoni döntés évfordulójára. Kiváló pszichológiai érzékkel választotta ki a témát, erre sokan fognak felhördülni: és kivételesen elő is készítette. Tegnap hívta fel a figyelmemet egy kolléga egy pár napja létező, obskurus blogra (köszönöm is!), aminek az a címe, hogy Új Trianon 2020, és összesen egy, azaz egy bejegyzést tartalmaz. Jegyzi pedig Dr. Tyíremeter János „történész” és Kósza- Cipasz Zsófia „vallásfilológus”.

Miért az idézőjel? Mert a jó Tyíremeter doktornak egyéb munkái a történelemtudomány terén egyáltalán nem ismertek, csak ez, azonban másfelől ezen a néven működött már egy alkalommal Egres Béla, amikor közlekedési szakértőnek adta ki magát. A közlekedési szakszöveg nem is teljesen dilettáns, lehetett neki valaha köze ilyesmihez – de azért eldönthetné, hogy történész vagy közlekedési szakember. Kósza-Cipasz Zsófia pedig Béla bácsi másik gyakran használt álneve. Szóval, a szerző már ismert. Lássuk a tartalmat!

100 évvel Trianon után hazánkra ugyan az a mentalitás jellemző mint Nagy Magyarország idejében. Most az elnyomottak táborához a legnagyobb kisebbség mellett a nők és a különféle szubkultúrák is csatlakoztak.

Az elmúlt években a magyar társadalom is átrendeződött, mely újabb konfliktusokhoz vezetett. Többek között két nagyobb csoport – egy etnikai és egy szubkultúra csoport jelentette ki, hogy saját területi önrendelkezést szeretne.

Ezen a két csoporton túl vannak más területi követelések kis melyekről a nagyközönség talán nem is hallott, maximum néhány fórumon vagy blogbejegyzésen olvashatott róluk. Ezekből morzsázunk most néhányat.”

Félreismerhetetlen egresi gondolkodás: kellhet ahhoz némi incel fanatizmus, hogy magát a női nemet vádolja valaki Magyarország felszabdalásával! No, de lássuk, miféle elszakadni vágyó területekre figyelmeztet Tyíremeter néven Egres Béla?

  1. Magyar-Börzsöny Amazon Autonóm terület. Ez volna az a bizonyos feminista, sőt, a szerző szerint leszbikus autonómia, amiről az ő fején kívül soha senki nem hallott, neki is a hangok mondhatták, amiket hall.
  2. Észak Magyarországi Roma Tartomány. Erről viszont már volt szó, ha nem is komolyan, de a szélsőjobb propaganda egyik eszközeként használták: ezt az egyet nem Bélánk találta ki, csak használja, de ez is badarság és senki sem kívánta soha megvalósítani.
  3. Tiszántúl (Nyugat Erdély). Erről soha, sehol szó nem volt és oka is van annak: senkinek nem jutott eszébe ez az őrültség. Mi több, az egresi Nyugat-Erdély tulajdonképpen a történelmi Partiumot is magába foglalja, de hát partiumi autonómiát sem követelt senki. Tudom: partiumi vagyok magam is.
  4. Kósza- Mecsek Autonóm Tartomány. Ezt idéznem kell szó szerint, ez csak eredetiben az igazi:

Pécsett mint vallási és iskola központban mindig is jelen voltak a szubkultúrák melyeknek egyik ága a természethívő Kószák akik az ősi sámánvilágot népszerűsítik. A Mecsek és a Villányi hegység érintetlensége teret engedett a hasonló okkultista tanok és titkos társaságok működésének. Mivel létezésük egyre inkább kínos a keresztény egyházaknak és a jelenlegi hatalomnak könnyen elképzelhető, hogy hamarosan területi követeléssel lépnek fel, hogy saját államalkulatot hozhassanak létre. kevésbé ismert, de 1956- ban a Mecsekben hosszú ideig volt ellenállás a megszálló szovjet csapatokkal szemben. Így a területnek van múltja.”

Hát, azért ez a társulat is csak Bélánk homlokcsontja mögött létezik vallási közösségként… de ez is az egyik monomániája különben.

  1. Vendvidék. Hát, arról a környékről sem jött hír szeparatista mozgalmak alakulásáról.
  2. Rábántúl. A Nyugatról menekülő német nyugdíjasok államát képzeli ide a szerző, nem kicsiny, ám annál burjánzóbb fantáziával.
  3. Pilis. Itt megint cserbenhagynak a szavak, itt is az eredetit kell idéznem – én magam egyedül ennyire hülye nem bírok lenni.

Hosszú évszázadokon keresztül a Pilis az okkultizmus központja volt, melynek az inkvizíció vetett véget. A 20. század derekán ezek a történelmi vallások újra megjelentek és más vallások is felfedezték a Pilis misztikus erejét. nem véletlen, hogy a Shaolin papok is ide költöztették át kolostorukat. Az elmúlt években egyre másra hallani a területen különböző csoportosulások tevékenységét és aktivizálódásukat mely ellen a helyi lakosság és a hatóságok is tehetetlenek. A területtel átellenben található az amazonok területe és a Fővároshoz is nagyon közel található. Idővel itt is kialakulhat egy államalakulat kezdemény.”

Hát, ennyi volna, forrásként még feltünteti a Cigány ország és Amazon Autonómia „blogokat”, melyek mindegyikét érdekes módon 2019. február negyedikén hozták létre és mindegyiken csak egy bejegyzés található. Az a bejegyzés, amire az Új Trianon 2020 hivatkozik. Se hozzászólás, se bű, se bá, sőt, az Amazon Autonómia felhívja a figyelmet a Cigány országra.

Nyilvánvaló, hogy ezek az egyszerre létrehozott blogocskák csak azt a célt szolgálják, hogy legyen mit támadni Bélánknak. És valóban: tavaly májusban Egres Béla saját nevén petíciót is indított ellenük! Az ám, csakhogy azt mindösszesen tizennégy ember írta alá, annak is a fele Bélánk, különböző neveken és nemeken (mert előszeretettel személyesít meg hölgyeket is, ha úgy érzi, attól nagyobb biztonságban lesz).

Hát ez így nem sikerült, Béláim. Nem lázadt fel az ország. Nem hordozták körbe a véres kardot.

Sebaj, előveszi a régi muskétát, a rezes fringiát idén is, Trianon-évforduló vagyon, tán csak sikerül botrányt kavarni, nem létező közösségekkel háborúzni, valami kis pénzt, hatalmat mégis leakasztani. De ha azt sem, hát népszerűséget.

Én arról már lemondtam, hogy megpróbáljam átlátni Egres Béla motivációját. Ép ésszel megérthetetlen, valóban beteg emberrel van dolgunk, aki azonban nagyon veszélyes politikai machinációkat űz. Jobb helye volna ott, ahol gondoskodnak róla, és pontosan adagolják neki a gyógyszert is.

Ugyanis ha minden így marad, és ő szabadlábon garázdálkodik a továbbiakban is, félő, hogy egyszer valaki felrúgja a Holdba egy ügyesebb stikli után.

Hát így állunk most bélailag, Béláim.

(Kiemelt kép: Egres Béla Trianonja)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!