Szele Tamás: Célkeresztben a civilek

Elemzés következik, kezicsókolom, szóval előre szólok: hosszú lesz és egyesek számára bonyolult is, aki nem szereti, itt és most hagyja abba. Azt elemezzük ma, hogy miképpen vesz célba a kormány egy területet és miképpen fog lesújtani.

A magyar kormány nem mesterlövész, nem dolgozik sebészi pontossággal, ha támad, az mindig szőnyegbombázás, és mindig egész területet támad.

Most például – legalábbis a jelek szerint – a civil szervezetek kerültek újból a célkeresztbe. Nem elég ellenük a civiltörvény, nem elég a sorosozás, most már a megszüntetésük következne. Természetesen össznépi közkívánatra, mert elég elővenni a kormánymédiát és a Századvéget, hogy lássuk: a magyar össznép lelkesen közkíván, éspedig mindig azt, amit a kormány vár tőle.

Na, de hogy derült ez ki? Álmatagon lapozgattam tegnap a világhálót, bal kezemben hamleti koponya, és a lét mulandóságán merengtem, mikor megláttam a B1 blogcsalád egyik bejegyzését. Azt mondja:

A kormány már azt tervezi, hogy kitiltja Magyarországról a tőle független civil szervezeteket

A Századvég már méri, mennyien támogatnák ezt – állítja egy belső körös kormányember.

Tudható, hogy az Orbán-kormány úgy működik, előzetesen igyekszik tesztelni az általában represszív intézkedéseinek várható hatását. Azaz közvélemény-kutatásokkal méri fel, mennyien támogatnának egy adott döntést.

      • Ha tehát ismerjük, hogy mire kérdeznek rá a felmérésekben, akkor tudhatjuk, hogy mit terveznek.
      • Ha azt is tudjuk, mekkora a támogatási arány, akkor jó eséllyel megjósolható, hogy mire készülnek.

Általában csak utólag hozzák nyilvánosságra a kutatás eredményét. Most viszont – véletlenül vagy tudatosan – fordítva történt: a Századvégnél dolgozó kormánypolitológus, Kiszelly Zoltán az állami média honlapján vezetett (természetesen közpénzből finanszírozott blogján) pénteken azt állította.

A Századvég friss kutatása szerint a magyarok többsége (61%) betiltaná a külföldről pénzelt, politizáló „civil” szervezeteket.” (B1)

Nofene – bár nem lepne meg. Én magam is a kormány által feltett kérdésekből szoktam arra következtetni, hogy milyen választ kívánnának hallani, és mivel Hunniában vagyunk, egészen pontosan azt is hallják majd. Nálunk ehhez csak két dolog kell: tudni kell kérdezni, és tudni kell, kitől kérdezünk. Ha például a Századvégtől, az egy megbízható cég, az mindig a kívánt választ szállítja. De lássuk akkor, mit is ír pontosan Kiszelly a Mozgástér blogon! 

Elég volt a külföldről pénzelt „civilekből”!

A Századvég friss kutatása szerint a magyarok többsége (61%) betiltaná a külföldről pénzelt, politizáló „civil” szervezeteket.

Igazuk van! Egyetlen állam sem tűrheti, hogy más államok, spekulánsok, vagy gazdasági érdekcsoportok civil álarc mögé bújva, demokratikus felhatalmazás nélkül alakítsák át kényük-kedvük szerint a társadalmat.”

Ír többet is, de nekünk ennyi elég. Hát ez az, aminek látszik. Nézzük akkor a Századvég friss kutatását, ami nem könnyű feladat, mármint a megtalálása, ugyanis a Századvég szakmányban termeli a közvélemény-kutatásokat, hetente többet is, és egyiknek a kiértékelése sem hosszabb egy flekknél, olyan három-négy bekezdés szokott lenni egy-egy ilyen (bár a mostani kivétel). Meg is van:

A MAGYAROK TÖBBSÉGE KÁROSNAK TARTJA A BEVÁNDORLÁSPÁRTI JOGVÉDŐ SZERVEZETEK TEVÉKENYSÉGÉT

A kutatás szerint a megkérdezettek közel kétharmada (61 százaléka) betiltaná az említett szervezetek tájékoztató tevékenységét, és mindössze 29 százalékuk helyezkedett eltérő álláspontra. Ezzel összefüggésben az illegális migrációt ösztönző jogvédő szervezetek általános megítélése is negatív: tevékenységüket a válaszadók több mint fele (59 százaléka) károsnak véli, és csupán 30 százalékuk tartja hasznosnak.”

Hm, azért mintha pirinyót másról beszélne a Századvég, mint Kiszelly mester. A Századvég ugyanis a „bevándorláspárti” civil szervezetekkel foglalkozik (egy ezer fős minta alapján, egy tízmilliós országban, és itt vetődik fel, hogy nem mindegyik, melyik ezer embert kérdezzük és miről), Kiszelly mester már általában akarja betiltatni „a magyarok többségének” támogatásával a „külföldről pénzelt, politizáló „civil” szervezeteket”.

Mármost minden szervezet civil, ami nem állami, a sakk-kör és a rock-klub is, legfeljebb nem tudjuk, és minden támogatás külföldi, ami nem belföldi: ha János mondjuk Mannheimben dolgozik és havonta küld ezer eurót a családjának, kétszázat a rock-klubnak, aminek esetleg vezetőségi tagja volt, akkor a rock-klub bizony külföldről támogatott NGO a törvény és a meghatározás szerint, de ha nagyon megvakarjuk, még a családja is lehet az, hiszen emberek csoportja, akik nagyjából önként alkotnak közösséget, és együttesen érik el céljaikat. Igazából meg kéne tiltani a kormány logikája alapján, hogy annak, aki külföldön dolgozik, családtagjai lehessenek. Mondjuk ezt majd jövőre, idén van sürgősebb dolguk is.

Mert lám, a Kiszelly által szorgalmazott támadás már meg is indult, most a TASZ ellen, ők az első célpont a civil szférából. Azt írja a Pesti Srácok frissen, tegnapi dátummal, miszerint:

A sorosista TASZ külön honlapon magyarázza el, hogyan bénítsuk meg Budapest forgalmát

Soros egyik szervezete tüntetési kiskátét készített ellenzéki tüntetőknek – írja az Origo.hu. A külföldi forrásokból feltőkésített propagandaszervezet honlapja többek között tanácsokat ad az érdeklődőknek arról, hogyan hozzunk létre útlezárásokat, forgalomlassító demonstrációkat, „hosszú gyűléseket” és különféle flashmobokat.”

És tényleg írja az Origo, hogyne írná. Nem szoktak a kormánylapok egymásról hazudni, csak mindig másokról. Nagy közöttük ebben az egyetértés. Azonban nézzük már meg azt is, mi a Jóisten csodája ez a „tanácsadó”, „tüntetés-módszertani” honlap?

Ez bizony semmi más, mint a magyar kormány által hozott idevágó, hatályos törvények és rendelkezések, szabályozások összegzése. Benne van a tartalma minden Polgári Törvénykönyvben, lehet, azokat is be fogják tiltani?

A kormánymédia koncentrált támadása arra utal, hogy igen, vagy legalábbis módosítani fogják, oly módon, hogy jogok ne legyenek benne, csak kötelességek. Különben nagy a baj, mert én olyan törvényt nem tudok, ami azt mondaná, hogy államellenes cselekmény volna ismertetni az állampolgáraival az állam egyéb hatályos törvényeit és szabályozásait. Kicsit még dolgozni kell ezen az akción, urak, de ismerlek titeket, menni fog.

Akkor összegezzük kis kutatásunk eredményét. A tavaszon várható a jelek szerint bőséges esőzés, zöldár és várhatóak betiltások. Ezt mutatja a varázstükör.

A betiltások, szintén a jelek szerint, a család intézményére, a Polgári Törvénykönyvre és a TASZ-ra vonatkoznak majd.

Urak, tessenek már betiltani az esőzések egy részét és az áradást is!