Szele Tamás: Adatbázisok a ködben

Most szólok a legelején, hogy a következőkben spekuláció, merengés olvasható, nem tények állítása. Csak egy gondolatkísérlet, semmi több, tehát úgy tessenek olvasni. Az jutott ugyanis az eszembe, hogy rá kéne jönni, ki lesz az új Seres Mária, ha már a régi elkopni látszik.

Mert bizony, oda van már a régi fénye a valamikori népszavaztató mozgalmárnak, a befolyásos pártfogók is elmaradhattak tőle, annyira, hogy bár a tavaly tavasszal megjelent Gulyás Márton-féle dokumentumfilm leleplezte a kamupártos üzelmeit, a biztonság csak idén nyárig tartott: július hatodikán a Szabolcs-Szatmár megyei főügyészség vádalt emelt ellene és férje, Stekler Ottó ellen, ugyanis, hogy az MTI-t idézzem:

A férj és a feleség a 2014-es országgyűlési választások alkalmával 117 millió forintot elcsalt az általa létrehozott párt állami támogatásából. Az MTI információi szerint a Seres Mária Szövetségesei elnevezésű pártról van szó.Martossy György, a főügyészség megbízott vezetője hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vádirat szerint a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolt férjnek és a feleségének is volt egy-egy olyan saját pártja, amely csak formálisan működött, a tagokat ismerőseik közül gyűjtötték össze.

A házaspár 2013-ban egy újabb pártot is alapított, amelynek vezetője egy ismerősük lett, a párt nevében, meghatalmazással azonban a férj járt el. Az új párt a 2014-es országgyűlési választáson 67 egyéni jelöltet állított, így jogosult lett csaknem 300 millió forint állami támogatásra, mely összeget a törvény szerint kizárólag kampánycélra – plakátolás, rendezvénytartás, reklám – lehetett költeni.
Ahogy a pénz megérkezett a párt bankszámlájára, egy részét a férj átutalta felesége pártjának számlájára, az asszony pedig azt nagyrészt tovább utalta férje pártjának bankszámlájára – ismertette a megbízott főügyész. Az átutalások jogcíme mindig „kampánytevékenység” volt, de ezt a vádlottak csak kitalálták.
Megjegyezte, a pénzből a férj 75 millió forintot készpénzben vett fel, felesége szintén vett ki pénzt pártja bankszámlájáról, valamint Budapesten egy ingatlant is vásárolt. A két vádlott 117 millió forintot tulajdonított el a kampányra kapott állami támogatásból.

A házaspárra börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint a jogtalanul szerzett vagyon elkobzását indítványozta az ügyészség a bíróságnak – közölte Martossy György. A vádlottak két ingatlanát már zár alá vették, így a vagyonelkobzás részben biztosítva van. Mivel pedig a bűncselekmény elkövetéséhez felhasznált pártok papíron még ma is működnek, a megszüntetésüket indítványozta az ügyészség – tette hozzá a megbízott főügyész.” (MTI)

Mi tartott hat évig, miért csak most vették észre, hogy hiányzik ez az összegecske, nem tudni, én csak sejtem, hogy a mór megtette kötelességét, a mór mehet. Ugyanis az összes magyarországi kamupárt annak az adatbázisnak alapján szedte össze a különben hamis ajánlásait, amit még 2009-ben gyűjtött be Seres Mária egy népszavazási kezdeményezéssel. Akkor az aláírásgyűjtés példátlan sikerrel zárult, civilként máig megdönthetetlen számú, 605 885 aláírást gyűjtöttek össze. Igen ám, csak múlik az idő, eltelt tizenegy év, az akkori aláírók egy része már nem is él… kezd elavulni a kincset érő lista. Így már nem is kell, elengedték hát a házaspár kezét, sorsukra hagyták őket a rengetegben.
De azért kamupártokra szükség lesz a jövőben is, különben nagyon nehéz lenne manipulálni a választásokat. Én nem mondom, hogy tendert írtak ki a kamupárt-vezérség posztjára, de azért mégis úgy nézem, az lesz ebben a műfajban a capo di tuti capi, aki záros határidőn belül összeszed egy legalábbis pár százezres élő adatbázist. Olyant, amiben már nem szerepelnek holt lelkek. Hogy aztán ki lesz a befutó, arról legfeljebb spekulálni lehet, de nem lepődnék meg, ha rövidesen komoly támogatással a háta mögött megjelenne a politikai színpadon dr. Gődény György.

Miért pont ő?

Mert zseniális csapatépítő. Volt neki már a 2018-as választásokon egy kis pártja, a Közös Nevező, amit azért nem nevezek kamupártnak, mert azt már kikérték maguknak néhány alkalommal, és tény, ami tény: valóban van az oldaluknak a Facebookon 36 ezer követője, valamilyen rendszerességgel posztolnak is, tevékenység mindenképpen zajlik. Mit is írtak legutóbb, június 27-én? 

LEGALÁBB 6-12 HÓNAPPAL MEG KELLENE HOSSZABBÍTANI A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁST, MERT A MOSTANI ÉLETEKET MENTETT!

Követeljük a magyar kormánytól, hogy a kijárási korlátozást terjessze ki egész évre, és mentse meg TOVÁBBI 10.000 ezer magyar életet! A korlátozás egész éves viszonylatban ennyi embert mentene meg a haláltól!

A KSH adatokat helyén kell értékeljük! A tavalyi évhez viszonyítva a halálozás közel negyedével csökkent, és így 5.000 fővel kevesebben haltak meg a januártól májusig terjedő időszakban. Mindeközben a koronavírus áldozatainak száma 580 fő, ami a járvány lecsengése után tovább javítaná a statisztikát, ha a vírus nélkül is fenntartanánk a korlátozást.

Elmondható, hogy a korlátozás fenntartása legalább évi 10.000 magyar embert mentene meg, és a magyar kormány feladata, hogy megvédje a magyarokat a külső, a belső, és a legbelső ellenségtől, merthogy a magyar konzervatív kormánynak felelősen kell eljárnia ebben az ügyben!”

Ezt értem, bár dr. Gődény másik Facebook-csoportjában, a „Normális Élethez Ragaszkodók”-ban épp tagadja a járvány komolyságát:

Napvilágra kerültek a koronavírus országos tesztelésének megdöbbentő részeredményei is, amely során május 1. és 12. között mindössze 2 pozitív személyt találtak több mint 8 ezer emberből. Ez annyit jelent, hogy 10 ezer lakosra alig több mint 2 pozitív eset jut, ami elenyésző 0,024 %! És persze ők sem voltak betegek, csak kimutatták náluk a vírus jelenlétét, vagyis „lábon kihordták a halálos kórt”.EZÉRT MEGÉRI TÖNKRETENNI EGY ORSZÁGOT ÉS AZ ITT ÉLŐ EMBEREKET?”

Én is láttam már olyan embert, aki egyszerre fogadott pirosra és feketére a rulettasztal mellett, így mindenképpen nyert, csak hát amennyit kapott, annyit vesztett is. Igaz, a politika és a tömegmanipuláció világa nem épp fekete-fehér. Itt lehetséges az, hogy egyvalaki azért szeresse doktorunkat, mert komolyan veszi a járványt, másvalaki meg azért, mert bagatellizálja. Mellesleg: gyógyszerész doktor, nem orvos, de a doktori cím valóban kijár neki. A népszerűséget pedig megszerzi: a Közös Nevezőnek 36 ezer követője van, a Normális Élethez Ragaszkodóknak 90 ezer, neki magának személyesen 106 ezer. Még ha van is átfedés a halmazok között, akkor is tekintélyes tömeg ez.

Érthető, hogy nem mindenki szereti a maszkot, magam sem szívesen hordom. Illetve: nem szívesen, de hordom. Meleg, fülled, párásodik a szemüveg, de hordja az ember, hogy ne is fertőzhessen meg mást, véletlenül sem. Világos, hogy a maszkmentesítés népszerű gondolat, a másként gondolkodókat meg lám, várja a Közös Nevező oldalán doktorunk, ahol viszont komolyan veszi az epidémiát. Felkészült ő mindenre. Különben a Közös Nevező 2018 nevű pártnak máig van adataim szerint egy kicsiny, bagatell, 154 152 684 forintos tartozása az államkincstár felé, de hát az ilyesmit mostanság csak a Sereséktől kérik.

Még így is azt mondanám: ugyan sokan állnak dr. Gödény mögött, ki ezért, ki meg az ellenkezőjéért, mégsem olyan fontos mozgalom ez – hanem az elmémet a minapi Facebook-kiáltványa indította el: 

Kedves Barátaim!

Elérkezett a nap, amikor szétválasztjuk a közösségi médiában való szereplést az aktív és építő munkától. Innentől külön válnak azok, akik tenni is akarnak valamit, és ki akarják venni a részüket az építő munkából és a feladatokból.

Mert az, hogy csak megmondjuk a véleményünket, természetesen jó dolog, de ez még nem vezet eredményre…

Azok a feladatok, amiket elkezdünk, sokrétűek lesznek, ezért sokféle embert igényelnek. Mindenkire számítunk, legyen akár 4 elemije, vagy több diplomája, hiszen mindenkire abban lenne szükség, amiben a leginkább jó.

Alapvetően mindenki hasznos ember, hiszen ezért született a világra. A nagy kérdés az, hogy megtalálja-e a saját útját, és a tehetsége szerinti dolgokkal tud foglalkozni az élete során – ami sajnos egyre kevesebbeknek sikerül.

De éppen azért vagyunk, hogy ezen is változtassunk, hiszen A NORMÁLIS ÉLET AZ, HA MINDENKI JÓL ÉRZI MAGÁT, ÉS BOLDOGULHAT!

Az élet ne csak a kiváltságosoknak legyen élhető, hanem mindenkinek. Ezért várunk benneteket!

Itt tudtok bejelentkezni, és a későbbiekben kapcsolatot tartani: https://kapcsolat.online

AKI AKAR, VELÜNK TART!”

A kapcsolattartó rendszer egy regisztráláshoz kötött oldalra viszi a jelentkezőt, itt én nem léptem tovább.

Akármi legyek, ez az ember készül valamire. Még az a jó, ha csak pártpolitikában gondolkodik, bár a most felsejlő voksmennyiség bejuttathatna bárkit a Parlamentbe 2022-ben. De az hagyján, az még törvényes. Minden politikus úgy guberálja össze a szavazatot, ahogy tudja.

Jobban tartok én attól, hogy ebből népszavazási kezdeményezés lesz. A mai világban nem százezren, de akár kétszer-háromszor annyian is aláírnának valamit, ami azt követeli, hogy töröljék el az összes járványügyi óvintézkedést, de első sorban a maszkot. Bárkinek lehet ez a véleménye – még ha ostobaság is, a vélemény nem tiltott – aztán majd az illetékesek úgyis elkaszálják a kezdeményezést, azonban a leadott személyi adatok doktorunknál maradnak. Ahogy Seres Máriánál is ott maradtak 2009-ben. Elvileg a törvény előírja, hogy semmisítsék meg őket, de azt nem lehet ellenőrizni, hogy megsemmisítés előtt nem készítenek-e róluk másolatot.

A Seres-házaspár tíz-tizenegy évig élt igen jól egy népszavazási kezdeményezésből, illetve annak adataiból. Hogy ez mellesleg biztosította a mostani kétharmadot? Ez őket különösebben nem érdekelte.

Még egyszer mondom: nem tudom, mire készül dr. Gődény, hiszen nem vagyok gondolatolvasó, én csak spekulálok itt a kristálygömböm előtt, lehet, hogy pártalapításra, lehet, hogy népszavazási kezdeményezésre, az is lehet, hogy semmi különösre.

Azt viszont pontosan tudom, hogy egy több százezer választópolgár megfelelő adatait tartalmazó adatbázis nem kevés pénzt hozhat és esetleg nem kevés hatalomhoz is juttahatja a birtokosát.

Szóval, hölgyeim és uraim: nem állítok semmi bizonyosat senkiről, de arra kérnék mindenkit, hogy gondolkozzon.

És ne adja meg akárhová a személyi adatait.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!