Szele Tamás: A szürke ötszázegy árnyalata

Színesedik a magyar politikai paletta, már amennyiben nevezhetjük így azt a jelenséget, hogy a szürkének nem is ötven, de legalább ötszáz árnyalata szerepel rajta, tegnaptól ötszázegy, mert új párt alakult, friss erő jelent meg, ami legalább olyan ócska és avas, mint az összes többi.

De a neve csodálatos. Merthogy Volner Pártnak hívják, mivel a volt jobbikos, később Mi Hazánk-os Volner János alapította. Hát sokat nem töprenghetett a névadáson annyi biztos, nem sok haja szálát hullatta el az elmélkedésben a Magyar Gárda valamikori szóvivője. Annyi lehetőség lett volna pedig – de így autentikus, ez a párt semmiben sem hasonlít a többire, éspediglen azért nem, mert ez az övé. Ha meg másé lenne, akkor más nevét viselné, és az lenne a különbség. Magyarországon nem szokás egyelőre emberekről pártokat elnevezni, de jó az ötlet, ugyanis a különbség a Volner Párt és a Fidesz között ennyiben ki is merül, mint majd látni fogjuk.

Volner az előidőkben

Pedig a pártalapító tudós ember, akit tisztelni kell, diplomája is van. 2013-ban szerezte, nem máshol, mint a gyönyörű és távoli Szentpéterváron. Mivel pedig Volner elvileg gazdasági szakpolitikus (így hívjuk azt, aki a többi politikusnál jobban szeret pénzügyekkel foglalkozni, sajátjával is, másokéval is), természetes, hogy közgazdaságtani diplomát szerzett. Hol is?

Az International University of Fundamental Studies, magyarul Alapvető Tanulmányok Nemzetközi Egyeteme nevű műintézményben. Ez neve alapján az emberiség legfontosabb tanintézete lehet, hiszen itt sajátíthatják el a fontos és okos emberek mindazt, ami alapvető az életben. Mondjuk máshol ez az óvodai és elemi iskolai tanterv része, de egyetemi szinten előadva valami csodálatos lehet. Az univerzitás komolyságát csak bizonyítja, mintegy aláhúzza, hogy 2013-ban elhunyt alapítója, Vittorio Maria Busa, oroszosan Viktor Ivan Busà saját állítása szerint nem csak bölcs ember volt és az egyetem vezetője, hanem Białystok metropolitája, a Danzigi Köztársaság és Fehéroroszország elnöke, valamint Tatárföld és Mongólia Nagykánja is.

Mármost akinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs és megvetés, aki nem éri be egy diplomával Mongólia Nagykánjától és Białystok metropolitájától, az kérjen Bálám Szamarától. Mondjuk az is ugyanannyit fog érni.

Volner évfolyama

Egyszóval, diplomás ember Volner úr, mert van diplomája, vette a gyárból. Különben ott végzett még hat másik magyar hallgató is, többnyire filozófiát, közülük csak Sylvester Elnor Abdallah és Silvester Elnurabala nevét emelném ki, ugyanis ha valakik, ők elkötelezettek a magyar nemzeti gondolat iránt és mivel Volner mostani pártalapítása alkalmából azt mondta: jelentős értelmiségi holdudvar támogatja, feltételezem, hogy közöttük vannak egyetemi társai is, akiknek sokat fogjuk olvasni a nevét a hazai belpolitika híreiben.

Ennyit Volner képzettségéről és felkészültségéről, mely vetekszik szó szerint bármely kollégájának jártasságával bármivel kapcsolatban a világon. No, de mit akar a Volner Párt elérni?

Röviden: semmit.

Bővebben: semmi különöset.

Még bővebben: ugyanazt, amit a kormány. Lássuk a pártalapításról szóló MTI-hírt:

Nem csupán parlamenti jelenlétre, hanem döntő befolyásra törekszik a magyar közéletben a szombaton megalakuló Volner Párt – jelentette be Volner János független országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Közölte: a pártot fiatal értelmiségiekkel és idősebb tapasztalt értelmiségi holdudvarral alakítják meg.
Céljuk az, hogy a megszerzett parlamenti mandátumaikkal ellenzékben maradva, elvtelen politikai alkukat nem kötve az ország fenntartható fejlődését szolgáló programot alkossanak, és elősegítsék, hogy „Magyarország ismét demokrácia legyen” – mondta.

Volner János szerint a 2022-es országgyűlési választásokon sem a Fidesz, sem a baloldali összefogás nem tud országgyűlési többséget szerezni, és kisebbségi kormány alakul majd.

A Volner Párttal egy nemzeti ügyekben elkötelezett szakértői kormányért dolgoznak, amely képes Magyarország felemelésére, és biztonságot, jólétet teremtve az egész magyar társadalmat képes felemelni – tette hozzá.”

Ki mire törekszik… én például már ötvenkét éve szeretnék dúsgazdag hindu maharadzsa lenni, aztán mégsem megy, pedig törekszem rá nagyon is: Vollner döntő befolyásra törekszik, körülbelül egyenlőnek látom az esélyeinket, ami azt jelenti, hogy akkor lesz neki ilyenje, amikor én maharadzsa leszek és elefántháton járok pipadohányért a Baross tér egyik oldaláról a másikra, közben pedig pávatollakkal legyeznek mindenféle eunuchok. Az értelmiségi holdudvart mondta, az rendben, a demokráciát követelte, az is rendben – érdekes, ez gárdaszóvivő korában nem volt még neki ennyire fontos, de sokat változott azóta a személyisége és most már ilyen bonyolult szavakat is használ – az esélyeket vizionálta, de mi a program, uram, miben különbözik ez a párt az összes többitől?

Programjukat vázolva kiemelte: a nemzet megújulásának alapegységeiként tekintenek a gyermeket vállaló családok sokaságára, támogatják a hagyományos családmodellt és megőrzendő értéknek tekintik a történelmi egyházak tevékenységét.

Közölte, Európa erejét a nemzetállamokban élő népek sokszínűségében látják, és elutasítják az Európai Egyesült Államok gondolatát, valamint a migrációval létrejövő multikulturális társadalom tervét, hasonlóan a szélsőségesség minden formájához. Európa népeire a náci és kommunista rezsimek után jelenleg a szélsőséges liberalizmus jelenti a legnagyobb veszélyt – fogalmazott.”

Újszerű gondolatok, nem mondom, hol is találkoztam velük és mikor? Ja, minden nap és a kormánymédiában. Valamint a csapban, mert abból is ezek jönnek, meg a könyökömből is. Legalább átfogalmazhatta volna a Magyar Nemzet vezércikkét, uram, ha ugyan nem Orbán Viktor valamelyik beszédéből másolta ki egyenesen és betű szerint!

Hát mire lesz jó ez a párt, ha semmiben sem különbözik a programja a Fideszétől?

Elképzelem, ahogy „ ellenzékben maradva, elvtelen politikai alkukat nem kötve”, kíméletlen őszinteséggel és halált megvető, töretlen bátorsággal egyetértenek a kormánnyal tűzön-vízen át.

Nem mondom, hősies gondolat, még ha sok bátorság vagy erőfeszítés nem is kell hozzá, ellenben némiképp jövedelmezőnek bizonyulhat. Csak logikai szempontból továbbra sem értem, minek egy második Fidesz 2.0, ami csak annyiban különbözik az eredetitől, hogy kisebb és nem járta be azt a kanyargós utat, amin az eredeti párt alapítása óta végigdöcögött, hanem egy Mao Ce-tunghoz méltó Nagy Ugrással egyből a mostani célban termett?

Ennyi erővel Volner úr a Fideszbe vagy a KDNP-be is beléphetett volna, ha a nézetazonosságot tekintem.

Egyetlen magyarázatot látok arra, hogy miért nem tette, miért alapított inkább új politikai alakulatot, klónozás útján.

Azt, hogy őt még ezekbe a pártokba sem vették fel.

Így viszont már érthető.

Éljen a sokszínű magyar belpolitikai paletta, mely a szürke ötszázegy árnyalatában pompázik!

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!