Szele Tamás: A szentkorona országa

Azoknak, akiket zavarna a cím helyesírása: tessék elolvasni, nem a magyar nemzeti és uralkodói jelképről van szó, hanem valami nagyon másról. Valamiről, amit valutának gondolnak egyes becsapott emberek és amin más, őket átverő figurák meg rengeteget keresnek – persze forintban.

Elém került ugyanis egy sajátos hirdetés a Facebookon, egy ingatlanokkal foglalkozó csoportban, ami hatalmas vitát váltott ki, rengeteg hozzászólással, és magam sem tudom most, sírjak-e vagy nevessek. Elém került, mert már osztogatják is, igaz, hogy elrettentő példaként, de terjed. Először lássuk, miről beszélek, természetesen a név és az adatok teljes mellőzésével, ugyanis mindenkinek vannak személyiségi jogai.

Üdv!!!
Olyan eladó kis házat, nyaralót, hétvégi házat vennék Szeged és vonzáskörzetében, amit Magyar koronában tudnék kifizetni!!
Az Apostoli Magyar Szt. Korona bejegyzett társaság, chippel ellátott honositási személy igazolványokat bocsájt ki mindenkinek, aki kéri a visszahonositását! Ezzel egyidejűleg, azonnal nyit minden honpolgárnak egy számlát 25 000 Koronával, ami kb.7.5 millió Ft-nak felel meg! Ezt bármire el lehet költeni, mert rendelkeznek egy web árúházzal/AKASA/ is!!
Most egy problémám van csak, hogy most pillanatnyilag az AKASA nem hirdet eladó házakat! Kérem, hogyha valakinek van nyaralója,vagy hétvégi háza eladó Szegeden vagy Szeged vonzásában, és tetszik neki az ajánlatom, írjon privát üzenetben és további információval kiegészitem az itt leirtakat!!!
Komolytalanok, gúnyolódók kiméljenek, mert jelenleg ez az egyetlen járható út a számomra, hogy igazi otthonom legyen! Az Apostoli Szt. Korona társaság további kedvezményeket is nyújt az eladónak, ha ezzel az eladó segiti a Szt. Korona Országa Társaság honpolgárait!!Köszönöm!!”

A helyesírási hibákat benne hagytam, mert nem fizet nekem az Apostoli Magyar Szent Korona Társaság a korrektúráért sem forintban, sem szentkoronában (ez az álvaluta helyes neve, nem Magyar Korona), de még fabatkában sem, szóval ingyen ezeknek az embereknek én nem javítok.Akkor lássuk: ez mi?

Első látásra egy szegény nénike szeretne végre saját házat. „Öreg néne lakot keres, segíts neki és ne nevess” – fűzte volna a hirdetéshez ahelyett, hogy „gúnyolódók kíméljenek”, ha van hozzá vénája, de ahogy elnézem, még ez a kínrím se jött volna neki össze. Ha kitöröltük a könnyet a szemünk sarkából, mert elkámpicsorodtunk azon, hogy nincs hol álljon az öreg néne gőzekéje, gondolkozzunk csak: komoly ez az ingatlankeresés? Ha én házat akarnék venni (bármilyen pénzből, azért nem akarok, mert semmiféle nincs, legalábbis szabad szemmel látható mennyiségben), minimum kikötném, hogy mekkora legyen, hány helyiséggel, közművekkel, és a többi részletet is – itt azt látjuk, hogy mindegy, palota vagy kunyhó, csak szentkoronában lehessen érte fizetni.

Az a véleményem, hogy a hirdetést feladó hölgyet vagy nagyon csúnyán átverte valami politikus csizmadia, vagy a kezébe adták ezt a szöveget, amit valaki két perc alatt hajigált össze, azzal, hogy „add fel, hirdesd meg, a Mozgalomnak használsz vele”.Ugyanis a keresett ingatlanról semmit sem tudunk meg, de az Apostoli Szent Korona Társaságról vagy az Apostoli Magyar Királyságról annál többet, például azt mindenképpen, hogy aki abba belép, azonnal kap hét és fél millió forintot, mert szép a szeme. Akkor is kap, ha csúnya. Kis utánajárással, vagyis egy Google-kereséssel meglett a belépési nyilatkozat is, mint láthatjuk, nem teljesen ingyen adják a milliókat, mert be kell fizetni háromezer forintot, de azért a bolondnak is megéri.
Sőt, igazából csak a bolondnak éri meg, mert olyan mértékben kérik a belépő minden adatát, hogy utána a tudta nélkül akár céget is alapíthatnak, valódi bankszámlát is nyithatnak a nevében, egyáltalán, bármit megtehetnek vele, eladhatják versenylónak is, virslinek is. Ezért elvileg valóban jár a huszonötezer szentkorona, csak egy a gond: azt sehol sem váltják be semmiféle egyéb fizetőeszközre, azzal csak a társaság tagjai vásárolhatnak egymás között, szóval fabatka, nem pénz. Hogy a webáruházukban mit árulnak egymás között, azt csak ők tudják, ugyanis épeszű ember ennek kedvéért nem regisztrál, egy biztos: ezek szerint házat nem. Lehet, hogy érett túrót, más kérdés, hogy ha mindenkinek van alapvetően hét és fél millió forintnyi szentkoronája, akkor a kereslet-kínálat törvényei szerint egy kiló túró egymillió forintba is kerülhet, hiszen semmi sem kényszeríti az eladót, hogy levigye az árat, mindenkinek van pénze, éspedig mindenkinek ugyanannyi, mármost ezek szerint ha én túróba fektetem a vagyont és azt adom el forintért, igen rosszul járok. A szentkoronának van ugyan „árfolyama”, amit önkényesen a forinthoz kötöttek, de azt csak ők fogadják el, ahogy magát a fizetőeszközt is.

Borbély József apostoli kormányzó és a szentkoronához szükséges telefonos alkalmazás

Hogy rántsuk le a leplet: ez az egész Szent Korona Bank és a szentkorona, mint valuta Borbély József ötlete, aki a 2008-ban bejegyzett TEMPO párt elnöke, de hívatja magát az Apostoli Magyar Királyság kormányzójának is. Egy reggel úgy ébredt, hogy ő apostoli kormányzó, és ez nem akar neki elmúlni, pedig kezelték már vele párszor. Volt, amikor Budapest főútvonalain rohangált megafonos kocsival és háborította a csendet, lehet, arról még emlékeznek rá páran. Nekem magamnak is volt koccanásom a híveivel, ugyanis még 2013-ban írtam én egy „Bolondházi királyok” című szösszenetet az akkori trónkövetelőkről (ha voltak vegyesháziak, lehetnek bolondháziak is), ebben kiemeltem Borbély urat is, mást is. A hívek csak vagy egy év múlva vették észre, hogy a bálványukon röhögtem, de akkor vagy két hétig fenyegettek minden információs csatornán és hullámhosszon, még a legenyhébb az volt, hogy legkésőbb 2015-re csődbe jut a magyar állam, ők lesznek az urak, a forintommal semmire sem megyek majd, és éhen fogok dögleni, míg ők majd dőzsölnek a szentkoronából. Hát forinttal azóta sem mentem sokra, bár valahogy megélek, de sehol sem látom jegyezni a szentkoronát.

Nagyobb gubancot okozott 2014-ben ez a jó nevű Szent Korona Bank azzal, hogy egyes valutahitelesek adósságát „átvállalta” valódi bankoktól.Ebben mi a gubanc?

Csak az, hogy a Szent Korona Bank nincsen sehol bejegyezve, nem pénzintézet, egyáltalán, a magyar törvények alapján ilyen formában nem is létezik. Pénzügyi szolgáltatások nyújtására semmiképpen sem jogosult. Akkor határolódott el a jegybank tőlük és indult ellenük eljárás is. Idézzük a jegybanki nyilatkozatot.

Budapest, 2014. február 6. – A „Szent Korona Bank” megtévesztő névhasználata ellenére nem bank, pénzügyi szolgáltatások nyújtására nem jogosult, az általa kiállított igazolás fizetési kötelezettségek kiegyenlítésére nem használható. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vissza kívánja szorítani a jelenséget, az ügyben büntetőeljárás van folyamatban.

Számos, egymástól független jelzés érkezett az MNB-hez, amelyek szerint egyes adósok Magyarország törvényes fizetőeszköze helyett egy, úgynevezett „Szent Korona Magyar Nemzeti Fejlesztési Bank Innovációs és Tőketársaság” („Szent Korona Bank”) által kiállított teljesítési igazolással kívánják teljesíteni fennálló fizetési kötelezettségeiket.

Az MNB a hozzá beérkezett beadványok vizsgálata, s a nyilvánosan elérhető információk alapján megállapította: „Szent Korona Bank” mint szóösszetétel sem a hiteles cégnyilvántartásban, sem az internetes honlap regiszterben nem szerepel. A nyilvános információk szerint tehát ilyen néven a hatályos jogszabályoknak megfelelően létrehozott jogi személy nem lelhető fel. A „Szent Korona Bank” nem szerepel, nem is szerepelhet pénzügyi szolgáltatások és kiegészítő pénzügyi szolgáltatások végzőjeként az MNB nyilvántartásaiban sem, s nincs erre szóló tevékenységi engedélye sem.”

Akkor mi is ez?

Ez csalás és hazugság. Lehet azt a most divatos szamárságot mondani – a hirdető is említi a kialakult vitában – miszerint „Magyarország nem létezik, amit így hívunk, csak egy, a New York-i tőzsdén bejegyzett társaság” csak ez nem igaz. Azért idézném a hölgy érvelését is, mert magvas:

1909-től már Szt.Korona Országa -ként működik Magyarország,mindig is igy működött,csak később az államositás után elnyomták ezt a címet!2017-ben-újra érvényesitve lett Magyarország,mint az Apostoli Szt.Korona országa!!Igy alakult egy társaság az Apostoli Szt.Korona Társaság akik elhatározták,hogy vissza hozzák a Magyar Koronát mint fizető eszközt,és az új honositási igazolvánnyal valódi honpolgárságot szerezhet mindenki!!!Igy szeretnék segiteni azokat a honpolgárokat,akik a mai Magyarország Zrt.-ben nem jutottak életük során semmire,vagy elvesztették a házukat,lakásukat vagy a vagyonukat!!Ennek a társaságnak a célja az hogy vissza állitsák békés eszközökkel a Szt.Korona Országát, és ne nélkülözzenek a honpolgárok!!”

És szerintem csak azért hagyta abba, mert kifogyott a billentyűzetéből a felkiáltójel. Attól hogy sokszor ismételnek egy hazugságot és hangosan teszik, nem lesz igaz. Elhiszem, hogy a szegénység sok mindenre ráviszi az embert – sőt, tudom is, tapasztalatból – de azért legalább saját magából senki se csináljon bolondot. És másokat se nézzen annak.

Ez az egész szélhámosság arra szolgál, hogy megszerezzék a csatlakozók

  1. háromezer forintját, ki ne pengetne ki egy kis aprót milliókért cserébe?
  2. összes fontosabb adatát, aminek birtokában bármit művelhetnek a nevükben, kamupárt indításától cégalapításig
  3. és megszerezzék emellé a szavazataikat is, hiszen aki már a kezükben van, nem fogja azt mondani, hogy „bocs, hülye voltam, tévedtem”, az már önigazolásból is fanatikus híve lesz ennek az Apostoli Magyar Királyságnak.

Hogy összefüggésben van-e az apostoli mizéria a dusnoki MAG-magyarok esetével, mikor is hasonló ideológiai alapon nem hagytak anyakönyvezni egy újszülöttet, akit a végén a hatóságok ki kellett emeljenek az alkalmatlan családjától és most roppant színpadias külsőségek között követelik vissza, annak nem vagyok a megmondhatója: az ideológia azonos, de ez lehet más társaság is, persze a mélyben minden mindennel összeérhet. Mindenesetre gyanús.

Száz szónak is egy a vége: van Magyarország és ezek szerint van a Szent Korona országa.

Történetesen térben és időben azonos helyen vannak.

És nem ismerik el egymást. Mondjuk ez lehetetlen is volna.

Ebből baj lesz, ebben a mérkőzésben valakinek veszítenie kell.

Valakinek meg nyernie.

Én azért Magyarországra fogadnék.

Leginkább azért, mert ez utóbbi: létezik.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!