Szele Tamás: A szegény kis rettegő titkosszolga halk sivalkodásaiból

Igen rossz előérzeteim vannak azzal kapcsolatban, hogy különböző másod- és harmadosztályú kormányközeli tényezők az elmúlt napok folyamán szinte egymásnak adván a stafétabotot hirdetik a legostobább összeesküvés-elméleteket.

Lehet fölényesen legyinteni Szakács Árpád vagy Földi László szellemi bakugrásaira, lehet azt mondani, hogy „náluk ez a szint”, csakhogy ez a hozzáállás akkor volna helyes, ha ezek az emberek nem lennének egyáltalán veszélyesek. Ha nem bántanának senkit, akkor az ő véleményük csak egy volna a sok közül, olyan, amilyen, elmondták, és ezzel kész. De hatalmuk, befolyásuk van, intézményvezetőket mozdítanak el a szavukra, szóval nem egyszerű, ártatlan játszadozás ez a Konteók Földjén: éles fegyver van náluk.
Szakács mesterről elmondtam már a magamét vasárnap, azóta nem láttam, hogy újabb produkcióval örvendeztette volna meg a nagyérdeműt, most nem hiányzik ő nekem. Sőt, nincs is miért hiányozzon, mert pótolja őt váltótársa, Földi László ezredes, nemzetbiztonsági szakértő, aki átvette tőle a műszakot. A tegnapi Magyar Fórumban jelent meg vele interjú – most speciel nem ő írta le a gondolatait, mint egyébként szokta a Magyar Nemzetben – és hát… szóval, tökéletesen képes helyettesíteni Szakács munkásságát, pusztán nüanszbéli különbséget érzek közöttük, Szakácsnak a szabadkőművesek vannak becsípődve, Földinek a menekültek, menekülők, ahogy ő hívja őket, „migránsok”, de ez a két szó náluk csereszabatos, mint egyes alaktrészek a régi szovjet készülékekben, egyikkel lehet helyettesíteni a másikat, és senki sem veszi észre, hogy a porszívóban a mosógép csavarja van. Hát lássuk, mi szépet beszél ez a nagyon szakértő ember? 

Háború van Európában, a béke csak látszólagos”

Akinek kalapács van a kezében, mindent szögnek lát, aki nemzetbiztonsági szakértő, ráadásul még a III./1-nél kezdett, úgy is, mint MSZMP alapszervezeti titkár, az láthatja a békét is háborúnak, sőt, akarhatja is vezetni a békeharcot. Igazság szerint neki épp, hogy a békeharc a szakmája, bármely rendszer szolgálatában: ha az nincs, akkor fel is kopik az álla.

A háttérhatalom célja a világ átformálása, és ennek egyik formája a zűrzavar gerjesztése, hogy a békés emberek egy bizonytalansági vákuumba kerüljenek, majd azok véleményét fogadják el saját nemzeti kormányukkal szemben, akik egy globális megoldásban látják a konfliktusok kezelését. Ez tehát egy befolyásolási akció a normalitás, a rend, a történelmileg meghatározó rendszerekkel szemben.”

És ez még csak a lead, a bevezető, de az érteni vágyó olvasó így is megtorpan egy pillanatra, és visszahőköl. Tehát, ha jól értem, zűrzavar van, köszönhetően a Háttérhatalomnak, éspedig azért kavarta ezt a felfordulást a Háttérhatalom, hogy majd csinálhasson rendet és ennek okából szeressék az emberek. Érdekes logika, ennek alapján – mivel a Háttérhatalom egyelőre nincs meghatározva, az lesz a gyanús a zavarkeltésben, aki eloszlatja a káoszt. Sőt, javasolnám, hogy a tűzoltók ellen is induljon nyomozás minden oltás után, mert ki tudja, meglehet, ők gyújtogattak, azért, hogy legyen mit eloltani… De reklamáltam a Háttérhatalom definícióját. Megpróbálkozik vele a mi szakértőnk, hiszen tudja, mit beszél. Vagy legalábbis azt hiszi, hogy tudja.


Az elmúlt években az illegális migrációtól kezdve rengeteg olyan esemény volt az Egyesült Államok és Európa történetében, ami egyfelé, egy közös eredőre mutat; létezik egy ma még gazdasági, holnap talán politikai társaság, aminek be kell bizonyítania, hogy a jelenlegi rendszerek, nemzetállamok alkalmatlanok a válságok kezelésére. Ezért egy káoszelméletbe beágyazva az emberek számára minél több problémát, zavargást idéznek elő, azért, hogy idővel a tömeg éppen a káosz előidézőitől várja a rendcsinálást. Ekkor az irányítók már központosított rendszert fognak bevezetni, és eltörlik a nemzetállamokat. A céljuk, hogy globális, multinacionális rendszerek jöjjenek létre. Az USA gazdaságát ezek a szervezetek irányítják, és háttérben az EU menedzsmentjét is.”

És mindezt az amerikai zavargások kapcsán mondja. Hajjaj, hol is kezdjem? Talán ott, hogy a káoszelmélet egészen másról szól, mással foglalkozik. Egészen pontosan nem a káosz keltésével vagy annak ideologizálásával, nem is a felhasználásával, hanem olyan egyszerű nemlineáris dinamikai rendszerekkel, amelyek viselkedése az őket meghatározó determinisztikus törvényszerűségek ellenére sem jelezhető hosszú időre előre. Jó, hát Földi nem tudja, mi az a káoszelmélet, a legtöbben nem tudják, de azért ezek a legtöbbek nem is használják ezt a szót egy hályogkovács magabiztosságával. Akkor lássuk, tudja-é mi a Háttérhatalom? Szerinte, mint mondja, az egy ma még gazdasági, holnap talán politikai társaság, amely minden hatalmat a kezében tart, illetve minden hatalomra tör, ami kicsit érdekes, mert az összes nála van már. Nem kétlem, hogy Földi úr kiváló vaskarikákat lenne képes gyártani bármely rendelkezésére álló faanyagból. Szóval, ha az USA gazdaságát és az Európai Uniót már a Háttérhatalom irányítja, akkor ezek szerint most saját magával birkózik? Az igaz: ez az egyetlen biztos módja annak, hogy mindenképpen mi győzzünk: ha magunkat támadjuk meg, vagy ha nem létező ellenfelet találunk, aki nem fog visszaütni.Hanem jelenteném, baj van, Földi elvtárs, ennen dugánkba dőltünk! Ugyanis ha Trump elnök akár erő alkalmazásával is, de leveri a zavargásokat, akkor a fentiek értelmében bebizonyosodik róla, hogy a Háttérhatalom embere, hiszen győzött – ha meg nem veri le, akkor erősen úgy néz ki, miszerint Biden lesz a következő elnök (és nem, dehogy fog erőszakot alkalmazni Donald, az lenne az utolsó tévedése). Tehát Trump erkölcsileg és magánál akkor győz, ha veszít, akkor veszít, ha győz. Ehhez mit szól?

Az elnöki hatalom megszerzése a demokrata pártiak rövid távú érdeke. A fő indíték a világ átformálása, és ennek egyik formája a zűrzavar gerjesztése, hogy a békés emberek egy bizonytalansági vákuumba kerüljenek, majd azok véleményét fogadják el saját nemzeti kormányukkal szemben, akik egy globális megoldásban látják a konfliktusok kezelését. Ez tehát egy befolyásolási akció a normalitás, a rend, a történelmileg meghatározó rendszerekkel szemben.”

Nem, nem képes elszakadni a káosztól és az összeesküvés-elméletektől. Az fel sem merül, hogy a dolgok maguktól alakultak ilyen szerencsétlenül, ahogy most állnak: véletlenek nincsenek, ezt csakis a Háttérhatalom gerjeszthette. Annak a világuralomnak az érdekében, ami állítólag már az övé. Feladom. Nem mondana valamit a szakmájáról inkább?

Egy nemzet, legyen bár méretét tekintve nem túlságosan jelentős, mindig célpontja külső érdekeknek. A helyzet ráadásul nagyon érzékeny, mert olyan helyekről támadják Magyarországot, melyek papíron szövetségeseink. Az Antifát főleg az USA-ban pénzelik, míg az Egyesült Államokkal jó a partnerségi viszonyunk. Nyugat-Európában is vannak olyan politikai és egyéb erők, melyek a magyar rendszert erőszakosan akarják megváltoztatni, céljuk az Orbán-kormány megbuktatása.”

Édes úr, ha bármely komolyan vehető politikai erő meg akarná buktatni az Orbán-kormányt, annak nem az volna a biztos jele, hogy nem szereti őket vagy csúnyákat mond róluk, akkor az az erő lépne és elég sok bajt tudna okozni. De ilyen erő nincs. Maga az őszinte ellenszenvet téveszti össze a kormánybuktató szándékkal, sértődékeny, mint egy tizenhat éves kislány a teadélutánon. Nyugat-Európa politikai erőinek ezer és egy más bajuk van, a mostani magyar rendszert egyszerűen eltűrik, mert azon kívül, hogy kicsit sokba kerül nekik és elég tragikomikus látványt nyújt onnan nézvést (innen meg szimplán tragikusat), igazából nincs vele sok bajuk. Nagyjából és látszólag zavarmentesen működik, az igaz, hogy minden eresztékében lötyög és csikorog, de míg működik, örülnek, hogy nem kell túl sokat foglalkozni vele.Elsősorban ingatlanokat vásárolnak főleg a Németországba kivándorolt honfitársaink Magyarországon, hogy legyen hová menekülniük a zavargások elől. A népességarány azt mutatja, hogy Németországból éppen annyian költöznek el számukra biztonságosabbnak tűnő országokba, mint amennyi bevándoroló érkezik. A fehér, német, jó munkaerő elhagyja az országot, eltűnik egy termelőegység, helyébe jön egy eltartandó egység. Kelet-Európát pedig le kéne zárni, és megszüntetni a nagy át-és bevándorlás lehetőségét, hogy térségünk, mint Bizánc megmaradjon, mert Nyugat, mint a Római Birodalom elbukik.”

Sőt. A „Harmadik Róma”-elméletet ma nem tetszik elővenni? Az egy alapelve a pánszlávizmusnak, mely szerint Róma elbukott, Bizánc, a Második Róma elbukott, de Moszkva, a Harmadik Róma győzni fog, mert csak, és uralkodni a világ fölött. De ezt nem említi, csak érezhető a gondolatai között, ahogy Oswald Spengler hatása is. Azért attól még messze állunk, hogy menekülő német telepesek gyarmatosítsák az Alföldet, különben pedig, hoppá, azok nem lennének ugyanúgy migránsok, nem vennék el a magyarok munkáját?

Nem nevezhető az a politikus hazafinak, aki olyan európai egységet akar létrehozni, amely nem csak megkérdőjelezi a nemzeti identitást, hanem azt el is akarja pusztítani. Ennek egyik formája, hogy messziről jött emberek betelepítésével felhígítják a társadalmat, konfliktusokat, utcai összecsapásokat generálnak. Csak remélni lehet, hogy mindez minél később, vagy egyáltalán nem következik be Magyarországon.”

Uram, maga a hozzánk menekülő németek tömegeiről beszél? Mert akkor kötelességem volna megvédeni őket, az az egyetlen szerencséjük ezeknek a tömegeknek, hogy nem léteznek. Vagy nem rájuk gondolt a messziről jött emberekkel?

Eddig az interjú, a logikának megint csodás sziporkáit láthattuk fellángolni a homályban, én csak egyvalamit nem értek.

Ez az ember a köztévé állandó vendége, a teljes jobboldali sajtópalettán megtalálható, ahol nem szakért, ott nyilatkozik, és fordítva, minden jobboldali kilométerkőnél ott van, minden nem jobboldalit meg akar „jelölni”, pedig hát ezzel a pártmúlttal, előélettel ez kicsit rosszul áll neki. És szemmel láthatóan rettenetesen fél. Háttérhatalomtól, migránsoktól, Rotschildoktól, Bilderberg-csoporttól, gyíkemberektől, földönkívüliektől, nincs szegénynek egy nyugodt perce sem, ha egyébtől épp nem kell tartania, akkor is jöhet bármikor egy csészealj és elviszi, mint Spöttle kollégáját.

Ezt én mind értem, nehéz emberi sors az övé. Borzalmas lehet ennyire félni.

Azt nem értem, hogy az őt vendéglátó orgánumok ezzel szemben miért a kormánnyal szemben álló sajtótermékeket nevezik „rettegőnek”?

Akárhogyan is nézem, huszadannyi dologtól nem tartok, mint ezek a Földik, Szakácsok, Spöttlék.

Igaz mondjuk, hogy engem nem is fizetnek meg azért, hogy féljek.

Ők viszont sosem fognak éhen halni, jöjjön bármilyen rendszer, bármelyikért képesek rettegni.

Mint emberünk példája is mutatja.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!