Szele Tamás: A kábszi rossz, értem?

A ma reggeli hírek alapján egészen biztosan állíthatom, hogy dizájnerdrogra kisüstit inni káros.

Ezt nem személyes tapasztalatom alapján állítom, de úgy látszik, egyes közszereplők megtették és folytatják ezt az egészségre olyannyira veszélyes gyakorlatot: hagyják abba, kérem, mielőtt szokássá válik!

Bár lehet, hogy a kisüstinek semmi köze a történekhez, és egyszerűen megint rosszul keverték össze az anyagot a kormányt és híveit ellátó laborban, ha elkezdenek meztelenül szaladgálni az utcán, akkor valószínűleg ez lesz a magyarázat – persze akkor is bőven lesz majd mameluk, aki megmagyarázza, hogy ezt volt a leghelyesebb tenni az adott pillanatban, az ország, a nemzet és az összmagyarság szempontjait figyelembe véve. Na, akkor lássuk a tüneteket, amikből ezt a következtetést vontam le.

Első tünet: a Pesti Srácok vezércikke, mely reggel óta már végigrohant a fél kormánysajtón, és nem kétséges, hogy ebéd utánra eléri annak legrejtettebb zugait is.  Azt mondja a gondos igénnyel fogalmazott cím:

Ungváry Krisztián titkos élete – Náci egyenruhával seftelt a balliberális „sztártörténész”

De lássuk, mit állítanak pontosan!

Egy horogkeresztes karszalaggal ellátott náci egyenruhát árult és adott el több mint százezer forintért az interneten Ungváry Krisztián, a balliberális oldal futtatott történésze. „Meg lehet magyarázni” – hogy a klasszikust idézzük, és nyilván, a segéderők majd meg is próbálják kimosni őt a slamasztikából. Ugyanakkor tény: hasonló náciegyenruha-botrány miatt már más is komolyan megütötte a bokáját.

Imádnivaló fotót kaptunk egyik kedves olvasónktól. A képen Ungváry Krisztián balliberális „sztártörténész” egy tavaly szeptemberi Facebook-bejegyzése látható, melyet egy náci világháborús ereklyék adás-vételével foglalkozó csoportban osztott meg.”

Azt én nem tudom, és nem is tudhatom, hogy volt-e valaha ilyen tranzakció, de azt viszont tudom, hogy a képen mutatott „Világháborús Magyar-Német-Japán gyűjtemények (beazonosítás-adás-vétel)” nevű zárt csoport nem létezik. Ungváry Krisztiánnak is más most a profilképe, bár lehet, hogy valamikor régen használta ezt a fotót. Aztán meg, a hirdetés feladási időpontja valamely év szeptember 27-e, ami idén még messze van.

Mármost, az velem is megtörtént már, hogy egy gazember a profilképemmel visszaélve terjesztett hazugságokat, Ungváry Krisztián most exponált helyzetben van, nem csodálkoznék, ha ez egy közepesnél gyengébben előkészített része volna az őt lejárató kampánynak. Egy perc alatt lehet létrehozni ezt a „csoportot”, két perc alatt az ál-Ungváry kamuprofilt (a fotó ezért térhet el, nem lehet azonos két profilnak a neve is, arcképe is, a Facebook így nem fogadja el), három perc a poszt megírása, közzététele, amit a kutya sem fog látni, hiszen a csoport zárt, kreálnak öt hozzászólást, megcsinálják a képernyőmentést, valamilyen képszerkesztővel antikolják a dátumot, aztán törölnek mindent, álprofilt, csoportot, és kész a „terhelő bizonyíték”. Bőven megvan negyedóra-húsz perc alatt, munkaidőbe belefér, még a Pesti Srácoknál is, akik elegánsan „olvasójukra” hivatkoznak, akit, mint informátort, megillet az anonimitás.

Ha nem így volt, tévedtem, de könnyen lehetett így is. A PS képét nem közlöm, közölték már ők, én nem akarok még közvetve sem mocskolni egy becsületes és tudós embert.

A második tünet: Boldog István, a Fidesz ötletembere, aki tavaly hol a Pride-ot akarta törvényi szóval betiltani, hogy a Coca-Cola bojkottjára szólított fel, mert nem csak heteroszexuális embereket ábrázoltak az egyik reklámjukban – most természetesen megint tiltani akar valamit, jelesül az antifasizmust. Nem a fasizmust, hanem az ellentétét, illetve az Antifát, mint mozgalmat. Ami egy őrültség, hiszen még egységes törekvésről sem beszélhetünk, ez mindenféle antifasiszta csoportok laza kapcsolatrendszere, de ha egyszer Boldog tiltani akar, akkor tiltani akar. Lássuk, mit ír:

Elég volt!
Javasoltam a Fidesz-frakciónak, hogy az antifa mozgalmat nyilvánítsuk terrorszervezetté!”

Csak jelezném, hogy Magyarországon vannak ugyan antifák, de annyira nem tömegesen, hogy még csoportokról sem beszélhetünk. Bizonyára Horthy múlt hét végi lefestése hozta idegállapotba a képviselőt, de játsszunk el a gondolattal: mondjuk, elfogadják a javaslatát. Hogyan állapítjuk meg, ki az antifa, tehát ki a terrorista? Két lehetőség van: vagy a teljes lakosságnak meg kell csókolnia tesztként egy horogkeresztet, és aki erre nem hajlandó, megy a kaptárba, esetleg helyben agyonverik költségtakarékossági okokból, vagy szakembereket kérnek fel ennek megállapítására, és ki lenne nagyobb szakember az antifasizmus felismerésében, mint a valódi fasiszta? Szóval Boldog úr megint korszakalkotó ötlettel gazdagította közéletünket, igaz, hogy Donald Trumptól vette, csak annak nem nézett utána, hogy ezt még az Egyesült Államokban sem vette senki komolyan, nem, hogy sor került volna a betiltásra. Trump részéről kampánycsel volt, semmi egyéb.

Harmadik tünet: Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője, a CÖF egyik szóvivője és egyéb címek birtokosa irodalomtörténetre adta a fejét. Ha ugyan a feje volt az. Ugyanis észlelte, miszerint Szerb Antal az SZDSZ befolyása alá kerülhetett (messze évtizedekkel a párt megalapítása előtt, tehát értsük meg jól, az „SZDSZ” szó itt egy másikat helyettesít), ugyanis bővebben írta meg a világirodalom történetét, mint a magyar irodalomét. Szó szerint ezt volt képes mondani a Hír TV tegnap esti adásában:

Az irodalomban is, azt hiszem, hogy nagyobb hangsúlyt kapott az egyetemes irodalom, a nemzetközi irodalom sok esetben, mint például a hazai. Kedvenc példám, hogy Szerb Antal világirodalmi kötete az többszörösen vastag, mint a magyar irodalomról szóló monográfiája. Számomra ez is szembeötlő volt már gimnazista koromban. És ez volt az ajánlott irodalom az irodalomórákhoz.”

Számomra meg az ötlött szembe, már gimnazista koromban is, hogy a világ, mint olyan, jóval nagyobb hely, mint Magyarország, és több ember, így több író is lakik benne. Mondhatjuk, hogy nagyságrendekkel több, így aztán az a tény, miszerint Szerb Antal a magyar irodalom történetét 552 oldalban írta meg, ezzel szemben a világirodalomét 924-ben, csak reális mértéket mutat, sőt, a magyar irodalomnak kedvez. Mondjuk annak a történetét, amit ifj. Lomniciék magyar és nemzeti irodalomnak neveznek, meg lehetne írni nyolc-tíz oldalban is, már, ha kettős sorközzel és minimum húsz pontos betűkkel tesszük, mert az ötnél-hatnál több szerzőről nem szólna, és abból is kettő forog a sírjában, hogy ilyenek közé keverték.

Mindegy, ifj. Lomnici leleplezte a kozmopolita Szerb Antalt, akit ugyan már korábban is lelepleztek ilyen alapon, majd ennek következtében agyon is verték. Remélem, erről is tud a Lominiciaknak ez az ifjabbika.

Bár az is lehet, hogy tud, és nem zavarja.

Mondom, emberek: ne igyunk kisüstit dizájnerdrogra, ne fogadjunk el új szereket ismeretlenektől, sőt, ha lehet, kerüljük is az ilyesmit, mert lám, mi lesz belőle.

A kábszi rossz, értem?

És ha ehhez a parádéhoz nem kellett az említetteknek semmiféle vegyi anyag, az annál rosszabb, mert mentségük sincs rá.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!