Szanyi kapitány nem tudja abbahagyni az MSZP pocskondiázását

Az MSZP megrovásban részesített  alelnöke, az EP-mandátuma elvesztése óta folyamatosan a pártot szidalmazó Szanyi Tibor most azt mondta, hogy a párt a parlamenti küszöbön táncol, ám a pártvezetést csak a maradék pártvagyon érdekli.

Szanyi Tibor szerint az elmúlt 21 év nem nevezhető sikertörténetnek az MSZP szempontjából. A Munkások Újságjának adott interjújában azt mondta, “az 1998-as kudarc után hiába nyert Medgyessy Péter 2002-ben, ő nem az MSZP terméke volt, ahogy az őt puccsoló Gyurcsány Ferenc sem. Sőt, az utóbbi is hiába nyert 2006 tavaszán, hiszen ugyanezen szeptemberben az EU-hoz eljuttatott ún. konvergencia programja egy virtigli neoliberális intézkedés-gyűjtemény volt, ami az őszödi beszéddel súlyosbítva az MSZP-t gyakorlatilag kitörölte az önkormányzati dimenzióból. Ezt szenvedjük azóta is, sőt úgy tűnik bele is pusztulunk.”

Szerinte “2010 maga volt a politikai apokalipszis, aztán 2014 ugyanígy újabb fideszes kétharmadot hozott. 2018 szintén. Kudarc kudarc hátán, némi időszakos, ám végül is lényegtelen talán-fellendülésekkel. A 2019-es EP-választás pedig maga volt a megsemmisülés. 6,61 %, amiből a Párbeszéd szavazatait levonva gyakorlatilag az országgyűlési küszöbre tornázta le magát az egykoron rendszerváltó párt.”

“Az MSZP-t az évezredfordulón alkotó közösség kilencven százaléka azóta kiszállt a vonatból, s a mai vezetői magatartás csupán a még elérhető egy-két önkormányzati pozíció bezsákolására, illetve a még meglévő maradék pártvagyonra koncentrál.”

Az MSZP megsemmisülésének alternatívája szerinte a modern balos fordulat lehet.