Orbán szerint érvényt szerzett a magyar emberek akaratának Brüsszelben

Rádiós beszédében azzal dicsekedett, hogy olyan vezetőket választottak az uniós intézmények élére, akik tisztelik a nemzeteket és ellenzik a bevándorlást. Orbán szokásához híven migránsozott és sorosozott, sőt ezúttal a baloldali ellenzéket kommunistának nevezte.

A kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti (EP-) választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket válasszanak az uniós intézmények élére, akik tisztelik a nemzeteket és ellenzik a bevándorlást – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő úgy fogalmazott, az elmúlt néhány évben Európa legtöbb “nyavalyája” abból fakadt, hogy bevándorláspárti vezetői voltak az uniónak.

Fontosnak nevezte, hogy a baloldali Frans Timmermanst, “Soros György jelöltjét sikerült megtorpedózni”, és a néppárti Manfred Weberből sem lehetett európai bizottsági elnök, mert tiszteletlenül beszélt több ország, köztük Magyarország polgárairól.

Miután sikerült mindezt “kibekkelni”, a nyugatiak és Közép-Európa megállapodott, és Ursula von der Leyen német védelmi miniszter – aki a 3. helyen szerepelt a visegrádi négyek listáján – európai bizottsági elnökjelöltségével “kaptunk egy esélyt”, hogy Európa úgy legyen erős, hogy közben tiszteletben tartják a nemzeti érdekeket – mondta Orbán Viktor.

Orbán szerint a baloldali ellenzék kommunista

A DK-s Dobrev Klára nem szavazta meg Járóka jelölését, erről Orbán azt mondta:

“Ahány ház, annyi szokás. A baloldalon más szokások járnak. A jobboldal nemzeti, a baloldal internacionalista.”

A kormányfő szerint a hazával nem szabad szembefordulni, amit láthattunk, az a kommunizmus modern formája.

A civil szervezetekről Soros György jutott eszébe

Orbán azt mondta, hogy millió számra akarnak majd jönni a migránsok. A a civil szervezetekről, az NGO-król ismét Soros György jutott eszébe.  Azt mondta, hogy a bevándorláspárti politikusok legfőbb támaszai “az átláthatatlan módon szervezett és finanszírozott civil vagy álcivil szervezetek”, a kisebbségi bevándorláspárti véleményt képviselő NGO-k. Szavai szerint ezek nagyon agresszívek, erőszakosak, “ki vannak tömve pénzzel”, “nemzetközi hálózatok vannak mögöttük, Soros György ennek az egyik emblematikus figurája”, és azt a képzetet akarják kelteni, mintha Nyugat-Európában az emberek tárt karokkal várnák a bevándorlókat.

Orbán azt szeretné, ha Brüsszelben kimondanák: NGO-knak uniós pénzt nem lehet adni. „Ez egy harci kérdés.”

Orbánnak nagy ambíciói vannak

A következő öt év uniós politikájáról szólva a kormányfő arról beszélt, hogy Magyarország nem függ az EU-s pénzektől, anélkül is tud sikeres gazdaságpolitikát folytatni, az ország a saját lábán áll, de persze könnyebb úgy sikeresnek lenni, hogy közben az EU költségvetése is támogatja a magyar célokat.

A magyar költségvetésre rátérve – amiről ma szavaz a parlament – Orbán azt mondta, nagy ambíciói vannak, szeretné, ha az országnak is nagy ambíciói lennének. Olyan költségvetést szavaznak meg, ami egyszázalékos hiánnyal számol. “A célom az, hogy ne hiánnyal fogadjunk el költségvetést.”

Olyan országot szeretne, ahol több bevételt termelnek, mint amennyit elköltenek. Hitelfelvevőből hitelnyújtó államot akar építeni.  (MTI, hvg.hu)