Nemes Márk: Hajrá, Előd! Lopj egy kis szivárványt a bús nemzeti radikálisoknak!

Próbálom elképzelni, hogy nézhet ki, amint a roppant nemzeti-rendpárti novákelőd rohan a frissen lopott (szivárványos) zászlóval a rendőrök előtt. Hogy mit élhet át.

novákelőd fejében egy Steven Seagal akciófilm pörög, józsefvárosi piacon szerzett ipod-klónja füldugóiból vagy koponyája koncerttermének belső hangszóróiból már hallja is a vonósokat, jön az üstdob is, és végül ráomlik a balkán techno, pumpál az adrenalin egy régi csárdás feldárenbészesített ütemére, a szirénák hasogatják a perifériáját, felrí a beton, jönnek a jardok! Minden játékóra emléke, amit a THIEF-be és a Tropicoba ölt, most úgy tör rá, mint betyárra az anyja sodrófával egy vad Árpád Miklós-maraton során.De ő csak’ előveszi lázadó szelleme porának utolsó fioláját, szittya ősei ide kapcsolódó DNS-darabkáját, kutyaszar- és újságíró-kerülgetéssel szerzett parkourtudása minden hamubasült csínját-bínját, és átlendíti rabszállítóautónyi heréit egy gonosz, gondosan ezért utána hozott ellenzéki kordonon (hogy került ez ide?), majd vidám turulvijjogást hallgatva úgy jó indiánossan, de egyben nindzsásan is, felszívódik a turistalecsó, sikosító, polgárvér és izzadság aromáit langymelegen vegyítő fertőbelpesti éjszakába…!

A rendőrök meg egy zavart kis sügért látnak, aki annyira feszült, mint aki a WC mellé ült reggel, ahogy egy horgászapuka tartásával, foga között erőltetett székely akcentusban anyázva próbálja lebányászni az „offenzív rongyot” a homlokzatól, s aztán Mr. Bean minden eleganciáját latba vetve igyekszik ignorálni őket. „Lá-lá-lálá-lá, nem is vagytok iii-itt”, hajtogatja, majd (és itt nem vádolunk, csak így képzeljük el, a helyzet komolyságára tekintettel) viháncolva (rendkívül *langyisan* viháncolva, ezt ki kell emelnünk), kislányos szökellésekkel, szájával próbálván utánozni harsonákat, trütürütüütüüü, sasszézik a rosszul felhordott macskakövek között… A legközelebbi fogda felé, amúgy, tudatlansága teljes pompájában.
 

A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!

A zsaruk sokatmondóan összenéznek, picit röhögnek is, majd nehezen felsóhajtanak, előveszik a bilincset. Minden érintett vélelmezhető bánatára most nem a tollasat, csupáncsak a pőre szolgálatit.

novákelőd mindeközben észre se veszi, de kezében kibomlik a szivárványos zászló, és talán mellette a Mi Hazánk zászló is, a szivárvány lágyan a kettős kereszt köré tekeredik, becézi, simogatja egymást a két lobogó, nahát, csak a minta más, de méretre-szabásra ugyanolyanok, na jó, talán a Mi Hazánké kisebb, puhább is egy picit, de szerető, sokszínű, új kedvese feledteti vele szorongásait, úgyhogy végre, végre kinyílik ő is, és pár rövidke lépésen át boldogan feszülnek a szélnek, és egymásnak, nagyokat lobbanva.

Akár úgy is mondhatnánk:

büszkén.

No de nemsokára vége heves lamúrjuknak, ahogy hatóságilag visszakerülnek a helyükre: a szivárvány a városháza ormára, a napfénybe, mosolygó járókelők feje fölé, a radikális pártlobogó meg feltehetőleg valami régi lapostévés kartondobozba egy eldugott hungarista kocsma vagy egy szebb napokat látott vegyesbolt helyén berendezett pártirodács(k)a pincéjének nyirkos hidegébe. De ezt az egy éjszakát, ezt a pár métert, amíg novákelőd izgalomtól reszkető akcióhős-ujjai közt összeérhettek, csak egy pár pillanatig érezhették, milyen mások, és milyen hasonlók, ezt egyik szövedék sem felejti, ez ottmarad rajtuk, megmarad nekik. Vajon álmodnak a zászlósfiúk is más zászlósfiúkkal?
Vajon megfogalmazódik-e a képviselői fejben az öröm, amit attól érez, mialatt tök jogosan előállítják, hogy legalább ilyen szép, szélesvállú, borostás daliák teszik ezt vele, ráadásul egy jól működő párban? Vajon elönti-e néminemű büszkeség, állítólagos rendpárti politikusként, hogy bár lekapcsolták, elkapták, és most jól megbüntizik, de legalább ilyen derék, magyar, jó kötésű férfiemberek teszik, alázatosan szolgálva a közrendet és az igazságot, dorongokkal, láncos eszközökkel, még tán (mű)bőrbe is bújva? Vajon mennyire izgul az egyszeri autokrata az egyenruha látványára? Fúú, vajon meg is botozzák egy kicsit? Mmm! Milyen izgi lenne! …Persze SZIGORÚAN sajtónyilvánossági szempontból.

Meg kell valahogy mutatni ugyanis, mi mindent tesz a mélyszegénységbe csúszó, szegregálódó, szociális hálóját, tanulási és érvényesülési szabadságát, végül gerincét és önbecsülését vesztő magyar népért a párt, ami névlegesen a magyarság tűzön-vizen át való érdekvédelmére esküdött fel. S mit is? Bojkottot szervez a balatoni szabadstrandokra, mielőtt az oligarchák átpapírozzák saját nevükre az egész partot? Ételt oszt és oktatást visz leszakadó falvakba? Barikádot épít a szétvert MTA elé, ahonnan épp egy kaszárnyába hurcolják át a többszázéves pannon gesztáinkat? Kihalás peremén levő népművészetek utolsó képviselőit szponzorálja, mint a kékfestőket és a virágminta-vetőket? Asztalt verve kérik számon a horvát vizeken, nercegi haver luxusyachtján munkát hazudó szíjjártópéteren a (diktatúrákkal szimpatizáló) munkát, amit állítólag végez? Esetleg szolidaritást vállalnak a népként saját sorsukért együtt, a diktatúra ellen felálló belaruszokkal, akik helyzete kísértetiesen emlékeztet a mi 56-unkra, és akik házizsarnoka úgyszint épp behívta az oroszokat?

UGYAN, KÉREM! DEHOGY. Ezeknél sokkal frankóbb dolgokban sántikál az egyik góré, a tagozat a kommentekből drukkol. No de miben is? Egész pontosan: zászlót csór, ami reggelre visszakerül, blockbusterekre flessel, és hülyeségekkel pesztrálja a rendőröket járvány idején. Egy olyan esemény szimbólumát próbálja ellopni, sikertelenül, ami hagyományos értelemben még csak megtartásra sem került.

Szóval, ennél jobb reklám már nem is kell a nácikkal és fasisztákkal ellentétben idén fel se vonult Pridenak. Hazamennek a legények. Pedig az még érdekelt volna, hogy a fogdában is jobbra húznák-e a szélső-nacionalista politikusokat, mint a Grindr-en.

*FRISS! Ma érkezett a hír, hogy a fideszes holdudvarból *valakik* felajánlották novákelőd büntetőjogi költségeinek megtérítését. Ezen felbuzdulva, s elszomorodva azon, hogy elvették tőle az első saját szivárványos zászlóját, már nappal ment ki az Újbudai önkormányzat elé, és sej, aztapaszta irgumburgum, tökösmagyargyerekként lelopta onnan is! Micsoda virtus, micsoda konzekvencia! Vajon a második, immár friss visszaesőként tárgyalandó perköltségét is állja majd egy arctalan troll?Hány szivárványos zászlóra van szüksége a sokszínűségben láthatólag hiányt szenvedő nacionalistáknak, hogy felitassák vélük kövér magyar könnyeiket? Mikor lesz, hogy végre nem kell magukat elnyomott, sértett, félreértett jelképeiket eltulajdonító kisebbségnek érezniük, és szabadon, nyíltan, megvetés és kommentárok nélkül szerethetik azt, akit akarnak: a hazájukat, de a legeslegeslegjobban? Jaj, vajon mennyi meghurcoltatás vár még szegény, véleményükben deprimált, munkahelyükön nemzeti meggyőződésükért, párjuk választásáért, netán betyárbajszuk vagy hajdúkontyuk növesztéséért hátrányosan megkülönböztetett, utcán leköpött bomberdzsekis, fejtörő bakancsos, ág-is-húzta hungaristákra?

A magyar társadalom szerencsére híresen elfogadó, pl. nálunk különösen széles körben osztott elképzelés, hogy bizonyos dolgokról az ember nem tehet, van, amiben egyszerűen olyannak születik, amilyennek. Pl. szokatlan vonzalmakat érezhet embertársai, vagy azok magántulajdona és üldözött státusza iránt. Vagy akár hazája iránt, embertársai rovására, parafíliásan, akik amúgy a hazáját alkotják.

Mi itt a Zónánál az empátia, megértés és elfogadás szellemében írunk, és hiszünk a közös nevezőkben. Szittya seggbe szittya lófütty, egy a nemzet bármit nemzett, Hatvannégy Árnyalat Ifjúsági Mozgalom FTW, stb., s mindezek tetejébe szivárványos lobogót kívánunk minden hungarista pártházra! Vagy így, vagy úgy.

(Szűcs Anikó & Szabó Gábor a 2019-es ARC-on kiállított, gyáva nácik által többször megrongált munkája)
 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!