Meghalt a TV2 külsős operatőre, a kórházban nem foglalkoztak vele

Fűtetlen, hideg kórteremben halt meg egy covid-19 gyanús beteg Nyíregyházán a covid-részlegen. Érezte, hogy baj van, ennek ellenére – noha kiabált, hogy menjen hozzá valaki – senki nem ment. Az ágya mellett még nővérhívó sem volt felszerelve.

Halála előtt pár perccel beszéltem vele, hívott már az nap harmadszor: „nem jól vagyok, nincs fűtés, egy lepedőt adtak takarónak”. Hatkor volt bent valaki, azóta, 8, 30-ig senki. Ekkor beszéltem vele utoljára. Hangja elcsukló volt, köhögött… hallhatóan nem volt jól… Hívj nővért… „Hiába kiabálok, nem jön senki, egyedül vagyok az egész szárnyban”.Másfél óra múlva a felesége hív zokogva: meghalt az Imre… állítólag a keringése omlott össze…

Imre, hétfőn délután lett rosszul, először azt hitte, hogy a vérnyomása. Pár perc alatt annyira rosszul lett, hogy mentőt hívott hozzá a párja. Mátészalkára vitték a sürgősségire, onnan a Nyíregyházi kardiológiára. Tegnap reggel végül a nyíregyházi kórház Covid-részlegébe helyezték át tüdőgyulladás miatt.  Az egész szárnyon csak ő volt.

Tegnap elmondta, hogy levették tőle a mintát, „tesztelik covidra”, eredmény két nap múlva várható. Az, hogy lehet – kérdem, hisz Nyíregyháza egy mecénástól a múlt héten kapott két 70 millió forintos Covid-19 betegség tesztelésre is alkalmas műszert. Az eszköz 2,5 óra alatt mutatja ki a SASR-CoV-2 vírus-fertőzöttséget.  Nem tudom, nekem azt mondták, hogy csütörtökön lesz eredmény.
Ma 7.30-tól r körülbelül 10 percet beszéltünk. Na vigyázz magadra Imre, később hívlak. Addig is szólj valakinek, kiabálj, hogy jöjjön valaki. „Hiába kiabálok, nem jön senki”

8:42 kor ismét hívtam… már nem vette fel a telefon 9:29-kor hívott Imre párja…”Imre meghalt”

Magyarországon a legfrissebb adatok szerint az előző hónaphoz képest márciusban 27 253 beteggel kevesebbet láttak el. Előző év azonos időszakához képest 32 038, az előző egy évi átlaghoz képest 24 ezer beteg nem kapta meg az egészségügyi ellátást!

Nyíregyházán, a megye legnagyobb kórházában a mai napig nem működik a labor. Több daganatos beteg gyógyszerét nem tudják beállítani a laborvizsgálatok hiányában!

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!