Már csaknem 50 ezren szavaztak az ellenzéki előválasztáson

Tegnap minden korábbinál többen adták le szavazatukat a főpolgármester-jelöltségre aspiráló ellenzéki jelöltekre. A szavazók száma már biztosan eléri az érvényességi küszöböt.

13 ezren szavaztak az ellenzéki főpolgármester-jelöltségért induló ellenzéki jelöltekre az előválasztás ötödik napján – írja a Népszava. Vagyis két nappal a szavazás lezárása előtt már csaknem teljesült az 50 ezres részvételi arány, amelyet a szervezők az érvényesség feltételéül szabtak. Eddig ugyanis már 49 ezren szavaztak Kálmán Olgára, Karácsony Gergelyre vagy Kerpel-Fronius Gáborra.

Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója az mondta a lapnak, hogy ők már régóta azt gondolják: az előválasztás lehet az egyik megoldás az ellenzéki dilemmákra. – A Republikon Intézet úgy vélte, a procedúra dinamizálja az ellenzéki voksolókat, pozitív értelemben dominálhatja a médiahelyzetet, valamint tényleges opciót ad a budapestieknek – fogalmazott Tóth, aki szerint mind a három állítást megerősíti az egy héten át tartó voksolás.