Kövér szerint a fékek és egyensúlyok rendszere hülyeség

Kövér László a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen volt vendég, ahol az előadás fő témája a Fidesz megalakulása volt, de azért sok szó esett a választásról, az ellenzékről, sőt, a jogállamról is. Az előadás és a kérdésekre adott válaszok csaknem három órán át tartottak.

Kövér a fékek és egyensúlyok rendszerét is megvilágította a maga értelmezésében:

A fékek és egyensúlyok rendszere, én nem tudom, önök mit tanulnak, de az egy hülyeség, azt felejtsék el, annak semmi köze se jogállamhoz, se demokráciához (…) az a baj, hogy egyesek komolyan veszik, hogy fékezni kell a demokratikus akaratkinyilvánítás eredményeképpen létrejött kormányt. És úgy gondolják, hogy az a demokrácia, ha a küllők közé állandóan bedugják a botot.

Kövér szerint a választási rendszer már az ellenzéknek kedvez

“A budapestiek bizalmát úgy tudjuk visszaszerezni, hogy ha realisták vagyunk – amit nem kívánunk Budapestnek -, hogy ugyanúgy rohasszák le Budapestet, mint ahogy Demszky Gábor tette 20 éven keresztül” – mondta a házelnök a kérdésre, hogyan szerezhetné vissza a Fidesz a budapestiek bizalmát.

Szerinte Tarlós ugyan csodát csinált a városból, de ez nem számított a választáson. Kövér szerint Budapesten sok hibát követtek el, de leginkább az volt a baj, hogy nem minden jelöltjük érezte vagy hitte el, hogy veszíthet. Később pedig azt is hozzátette, hogy a választási rendszer eddig előnyükre volt, de így, hogy az ellenzék összeállt, a hátrányukra lett.

Hadházy szerinte egy szerencsétlen, beteg ember

Kövér primitív, ostoba fajankónak nevezte a független képviselőt, amiért Hadházy többek között egy “a lónak a faszát” táblát mutatott fel Orbán beszéde alatt. Kövér szerint amit most Hadházy csinált, olyat nem csinált 30 éve senki, de most már itt van a mérce. A médiában, a filmekben és a politikában is az van, hogy minél erősebb képeket, impulzusokat kell küldeni.

Nem szereti a liberális felnőtteket

A házelnök közölte azt is, hogy nem szereti a liberális felnőtteket, főleg azokat, akik úgy értelmezik a liberalizmust, ahogy a világban most értelmezik, és nem úgy, ahogy Tisza István idejében.

Az okostelefon egy tömegpusztító fegyver

A házelnök szerint, ha az életösztönünk elalszik, akkor vége, és ez a világ pont arról szól, hogyan lehet úgy manipulálni az embert, hogy ne vegye észre, hogy mi az igazi veszély.

A gyerekeink kezébe adott mobiltelefon, ami egyúttal számítógép is, az a kis kütyü, az egy tömegpusztító fegyver. Fölmérhetetlen, milyen károkat okoz a kultúránkban. A föltörekvő generációk mentalitásában. (…) Nem tartják értéknek a közösségeket. A közösségi média kifejezés egy ócska, mocskos hazugság

– mondta Kövér, aki szerint ha nem csinálunk valamit, ez egy rettenetes világ lesz, amihez képest a kommunizmus, főleg a ’60-as évek utáni rész, egy paradicsomi világ volt.

Kövér: a Fidesz zseniálissá alakult képződmény

Szerinte a Fidesz – ami egy “ösztönösen zseniálissá alakult képződmény” – alapértékeit tekintve semmit nem változott az elmúlt 30 évben, van egy kontinuitás a Fidesz fejlődésében, nem tolódtak ide-oda, ott vannak, ahol voltak, ők nem mozdultak el, legfeljebb a világ változott. (Index)

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)