Kiengedték a börtönből a csengeri örökösnőt

Kiengedték a börtönből a csengeri örökösnőként elhíresült Sz. Gábornét. A Kósa Lajost is átverő asszony ügyvédje, Helmeczy Lászlóa 24.hu-nak elmondta, hogy Sz. Gáborné bűnügyi felügyeletbe, régi nevén házi őrizetbe került. Ez azt jelenti, hogy hazatérhetett a csengeri otthonába, de nyomkövetőt kell viselnie.

Kósa Lajos elhitte neki, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyont örökölt, és közreműködött volna a vagyon sorsának rendezésében, amiért cserébe a nő mintegy 800 millió forintnyi eurót ajánlott fel  a politikus édesanyjának.

A fideszes politikus többször is találkozott a nővel, aki befektetési tanácsot kért tőle, majd a találkozást rögzítő közjegyzői dokumentumot is felhasználva másoktól további kölcsönöket kért. Összesen 368 millió forintot csalhatott ki a mesés örökség ígéretével.

A csengeri nő tagadta, hogy bárkit is szándékosan be akart csapni. Azt állítja,  azért kellett neki a pénz, hogy hozzájusson a mesés hagyatékhoz, és fedezze a külföldi és a hazai ügyvédek költségeit és a kiadásait.

A nő még az áprilisi választás előtt külföldre utazott, majd Svájcban elfogták és kiadták Magyarországnak. A vagyonát zárolták, és azóta a férje és az egyik fia is öngyilkos lett.

Kósa Lajos utóbb csalónak nevezte Sz. Gábornét, de sosem adott világos magyarázatot arra, hogy pontosan mi volt a szerepe a zavaros ügyben, és miként ülhetett fel egy ennyire átlátszó hazugságnak.

A csengeri nő viszont korábban arról beszélt, hogy Kósa a barátjuk volt, évekig nagyon jó kapcsolatot ápoltak, a politikus rendszeresen járt hozzájuk, az asztaluknál evett. (24.hu, Index)