Kárrendezési hiénák a székelyi baleset áldozatainak családjai körül?

2019. május 28-án reggel szörnyű közlekedési baleset történt Székelynél, négy gépjármű ütközött, a vétlen kisbuszban hárman a helyszínen szörnyethaltak, egy társuk a mai napig élet-halál küzdelmet folytat a kisvárdai kórházban, immáron kilencedik hónapja. Az ügyészség a napokban nyújtotta be a vádiratot. Cikksorozatunkban a baleset utóéletét mutatjuk be az áldozatok hozzátartozóinak szemszögéből.

A hátramaradottak elmondták, hogy a balesetet követő napokban több dunántúli városból, a megyeszékhelyről és számukra ismeretlen településekről – előfordult, hogy 500 kilométerről – érkeztek kárrendezési irodák munkatársai, felajánlva a segítségüket, 10-25 százalékos sikerdíjért cserébe.

A baleset legfiatalabb vétlen áldozata az édesanyjával élő Arnold volt, életvidám, dolgos fiatalember, a helyi focicsapat oszlopos tagja. Az édesanya, a megtört özvegyasszony fia elvesztése óta 20 kilót fogyott. Arnold édesapját háromévesen veszítette el – gyilkosság áldozata lett a házuk kapujában. Katika néni nem tudja és nem is akarja elfogadni, hogy szeretett fia azon a reggelen utoljára köszönt el tőle.

Kedd hajnalban, amikor jött érte a kisbusz, kicsit fáradtnak érezte magát. „Ne menj akkor ma dolgozni” – mondta neki Katika néni . „Kell a pénz, anyu” – ezek voltak Arnold utolsó szavai édesanyjához, mielőtt beszállt a kisbuszba a vezető mellé. Útjuk a megyeszékelyre, egy multi építkezésére vezetett, miután Nyírkarásziban felvették Ferencet.

Ferenc kőműves volt, az építőipar fellendülésének köszönhetően bőven akadt munkája is. A gyermekei zöme már saját családot alapított, kivéve a legkisebbet, a 10 éves legényt, aki azóta is várja haza az apukáját. Ferencnek szokása volt, hogy amikor megérkeztek a munkahelyre, felhívta a feleségét. De azon a reggelen nem csörgött a telefon. Gabriella ekkor kezdte hívni párját. A készülék kicsengett, de nem vette fel senki. Közben a kisebbik lányuk a boltban hallotta, hogy baleset történt a négyesen. 11-kor érkeztek a rendőrök, akkor tudta meg hivatalosan, hogy a férje többet nem jön haza. Ő az egyik áldozat.

A kisbusz utasaival a négyes főútra kanyarodva Nyíregyháza felé vette az irányt, Székely érintésével, ahol újabb munkatársukat vették volna fel. A kisbusz lassít, jelzi a kanyarodási szándékát balra, majd megáll, mivel a szemközti sávban egy teherautó közlekedik Kisvárda irányába. Ekkor éri utol a 23 éves kamionvezető a kisbuszt egy bel- és külföldi szállítmányozási cég alkalmazottjaként. A becsapódás elkerülhetetlen, a felszabadult energiák a tehetetlenné vált kisbuszt átlökik a szemközti sávba, itt oldalról belecsapódik egy másik teherautó, ami visszalöki a saját sávjába, ahol egy negyedik gépkocsinak ütközik.

Hárman azonnal szörnyethalnak, gyakorlatilag nem marad épp testrészük. A boncolási jegyzőkönyvek több oldalon sorolják a sérüléseket. A halál beálltának ideje 6 óra 25 perc. Az áldozatok közt van a 40 évig a vasútnál szolgáló 68 éves kőműves, Gábor bácsi, akit két gyermeke négy unokával ajándékozott meg.

Erzsike néni könnyeivel küszködve meséli, hogy Gábor, akivel több mint 40 év boldog házasságot tudhat maga mögött, soha nem gondolt a halálra. Nyolcvanéves koráig akart dolgozni és úgy tervezte, hogy legalább a 90 évet még megéli. Erre minden esélye megvolt, kitűnő egészségnek örvendett, orvoshoz is csak a kötelező éves vizit miatt járt. „Gábor elment dolgozni” – mondta Erzsike néni a baleset napján 10 óra környékén egy helybéli fiatalembernek, aki becsengetett hozzá. “Nem, Gábor nem ment el dolgozni… baleset érte, meghalt.” Erzsike néni így tudta meg, hogy férje nem jön haza többé.

A balesetben, melyben ők hárman a helyszínen azonnal meghalnak, több súlyos, életveszélyes sérült is volt. Őket a kisvárdai és a nyíregyházi kórházba szállították. Egy sérült életéért kemény küzdelmet folytattak az orvosok. Ferenc, aki ácsként szakmája egyik legjobbja volt, kilenc hónapja fekszik a kisvárdai kórházban. Felépülése a barátok szerint kétséges. Felesége a baleset után nem sokkal elhagyta, állítólag alig látogatta őt kórházban. Két gyermeküket az anyjuk neveli. Ferihez barátai és testvére járnak be.

A biztosító egy esetben fizetett eddig peren kívül

A balesetet követő napon különböző irodák kárrendező ügynökei polipként próbálják meg az új „ügyfelek” behálózását. Az áldozatok családtagjai egyöntetűen arról számoltak be, hogy számukra ismeretlen emberek a tragédia másnapján különböző ajánlatokkal keresték fel őket. Jöttek a Dunántúlról, a megyeszékhelyről és számukra ismeretlen településekről. „Ők majd rendezik a temetést, anyagi segítséget nyújtanak” – ígérték, csak írják alá a hozzátartozók a megbízást, hogy ők képviselik a családot a kárrendezésben. A szolgáltatás sikerdíja esetenként akár a 30 százalékot is elérhette volna.

Ezek a gyors kárrendezők egy-egy ügyvédi iroda munkatársai, akik MLM rendszerben kiépített hálózat ügynökeiként a profit reményében keresik fel a gyászban kiszolgáltatott embereket, gyakorlatilag a tragédia másnapján – állítja egy forrásunk.

Magukat szamaritánusosnak beállítva ajánlják fel a segítséget, csak éppen azt nem lehet tudni, hogy valójában kinek az érdekeit képviselik. Számoljunk utána, hogy mekkora üzlet ez az önzetlen segítség: egy peren kívüli megállapodás esetén a biztosító nem vagyoni kártérítésként 6 millió forintot fizet, ami meglehetősen kevés egy emberéletért, de az ügynöknek jókora jutalékot jelent a 10-30 százalék közti sikerdíj.

Több, kárrendezéssel foglakozó ügyvédi iroda jogásza is arról beszélt kérdésünkre, hogy az így keletkezett szerződések rendkívül egyoldalúak, esetenként felbonthatatlanok és nem ritka az irreálisan magas sikerdíj-kikötés sem. A székelyi balesettel kapcsolatban legalább 8 iroda képviselői keresték fel a károsultak hozzátartozóit.

Gabriellának bizony jól jött a segítség: párját, Ferencet vesztette el azon a szörnyű reggelen. 26 évet éltek együtt, jóban-rosszban kitartottak egymás mellett. Két éve a kétéves kislányukat temették el egy veleszületett szívbetegség miatt.

A kárrendezési irodák között igen szoros a verseny a közlekedési balesetek károsultjainak felkutatására – az elmúlt években egyre több, ezzel foglalkozó iroda nyílt Magyarországon. Az ügynökeik gyakran nem kárrendezési szakértők, csak le akarják halászni a balesetek után járó jutalékot. Valódi érdekvédelmet nem végeznek és sok esetben semmilyen jogi végzettséggel nem rendelkeznek. Ezek a kárrendező által megbízott alkalmazottak sok esetben kihasználják az elhunyt hozzátartozóinak tudatlanságát és a gyászt. Az áldozat hozzátartozói sokszor bármit aláírnak úgy, hogy nincs tudomásuk arról, miről mondanak le. Úgy gondolják: a gyors segítséggel talán egy kicsit könnyebb lesz…

Ezzel az eljárással több probléma is van – mondja dr. Nagy Péter szakértő. Alapvetően az, hogy nem a hozzátartozó választ az irodák között. Merthogy normál esetben a kárt elszenvedő indít polgári peres eljárást nem vagyoni kárának érvényesítése érdekében. Ilyenkor vagy peren kívül egyeznek meg a felek, vagy a bíróság dönt.

Esetünkben viszont egy 416 kilométerre lévő iroda alkalmazottja kereste fel az egyik áldozat családját a balesetet követő második napon. Kérdés, hogy az iroda honnan szerezte meg az áldozat hozzátartozóinak elérhetőségét, milyen megbízás alapján járt el.

Gabriella szerint ők már megkapták a kártérítést. Az összeg a hazánkban elfogadott bírósági gyakorlatnak megfelelő szinten érvényesült, ami finoman szólva is alacsony. Azaz egy emberélet ma hazánkban a bíróságok és a biztosítók szerint néhány millió forint, esetünkben egy családfenntartóé 3 és fél millió forintot ért.

Ami az ügyet még érdekesebbé teszi: ennél az esetnél a kárrendező-szakértőt nem találtuk az interneten. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem létezik, de elgondolkodtató, hogy ha nincs weboldala, honnan szerzi az ügyfeleit a dunántúli cég. Amelynek a telefonját sem vette fel senki, amikor megpróbáltuk hívni.

A pátrohai áldozatok családtagjait is másnap keresték fel különböző irodák képviselői. Egy ízben pont az áldozatnak indult a család temetési ruhát vásárolni, amikor egy Dunántúlról érkező „luxuskocsi” gördült be a meglehetősen szegényes porta elé. Egy öltönyös fiatalember szállt ki belőle és ajánlotta fel szolgáltatásait. Végül Pátrohán nem szerzett üzletet.

Elgondolkodtató, hogy általában ezek az irodák fizetnek az adatszolgáltatásért a sikeres szerződéskötés után azoknak, akiktől az adatokat jogosulatlanul megszerezték. Ha felmerül ez a gyanú és a sértett valóban nem saját maga adta ki az adatait, akkor érdemes akár feljelentést is tenni a rendőrségen.

A biztosító a mai napig nem fizetett még a pátrohai családoknak kártérítést. Az egyik család szerint egy kisebb összeget a temetés után öt hónappal a temetési költségekre hivatkozással utalt a biztosító. Az áldozatok hozzátartozóit sem a balesetet okozó 23 éves fiatalember, sem munkáltatója, a szállítmányozó cég nem tartotta fontosnak megkeresni.

Történetünket folytatjuk. A második részből megtudhatják, hogy az áldozatok hozzátartózóinak kik nyújtottak valódi segítséget, mi a véleményük az ügyész által tett indítványról, valamint hogy a baleset okozó kamionos cég miért kapott 400 ezer forintos pénzbüntetést.