Karácsony: Kezdem Moszkvában érezni magam

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint orosz módszereket idéz az önkormányzati polgármester-jelöltek vegzálása, és hogy a rendőrség kezd szereplővé válni a kampányban.

Mint arról mi is beszámoltunk, a rendőrség az este házkutatást tartott Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampányirodájában.

A helyszínen megjelent Karácsony Gergely is, aki a hvg.hu-nak azt mondta, a vádak biztosan hamisak, ezeket semmi sem bizonyítja, és biztos benne, hogy a csapatában senki nem élne vissza személyes adattal, és főleg nem a VIII. kerületi csapat. Hozzátette azt is, olyan esetekben, amikor nyilvánvaló volt, hogy kamupártok milliárdokat szednek fel kampánytámogatásként, és visszaélnek emberek adataival, vagy hogy kamu ellenzéki jelöltek ugyanazok ajánlásait tudták összegyűjteni, akkor “a rendőrség nem méltóztatott ilyen gyorsan intézkedni”.

Az aktivisták tevékenységéről azt mondta, bevett módszer, hogy feldolgozzák az ajánlóíveket, ugyanis részletesen dokumentálni kell, hogy ki milyen ívre gyűjt aláírásokat. Mint mondta, nem a személyes adatokat, hanem az íveknek az adatait írják össze.

A főpolgármester-jelölt szerint a Fidesz önmagát buktatja le azzal, hogyha meglát egy fotót, amin emberek ajánlóívek mellett dolgoznak, akkor csak arra tud gondolni, hogy lopják, hamisítják az adatokat. Éppen a Fidesz az a párt, amely tudhatóan, évek óta nem törődik a választók személyes adatainak védelmével, és erre bizonyítékul szolgálnak a „Kubatov-féle hangfelvételek”, illetve „ismerjük a Kubatov-listák működését”.

Az ellenzék a rendőrség kampány célokat szolgáló bevetése ellen tüntetést szervez holnap 18:00 órára Budapesten a Práter utca 11. elé!