Karácsony Gergely: Több fideszes-szocialista megállapodás van, mint kellene

Az ellenzék főpolgármester-jelöltje szerint Zuglóban sem mindig tudja megakadályozni a Fidesz-MSZP alkukat. Karácsony Gergely a 444-nek adott interjúban azt mondta, hogy Tarlósnak szerinte rossz a lelkiismerete, és erről néha meggondolatlanul beszél ellenzéki politikusoknak.

Karácsony Gergely nem kéri ki magának ha leliberálisozzák, de az ökológiai katasztrófát, vagy a társadalmi egyenlőtlenségeket nem lehet liberális eszközökkel kezelni. “Miközben ezerrel hajtunk a világvége felé, nem lehet azt mondani, hogy majd a piac megoldja – rohadtul nem fogja. ”

Szabó Rebeka alpolgármesterrel együtt tartózkodtak a parkolási közbeszerzésnél, amiből most balhé lett. Karácsony szerint politikailag jobban hangzott volna, ha leszavazzák, de ez egy bonyolult műszaki ügy, amit akkor még részleteiben tanulmányozni kellett. Azt viszont tudta persze, hogy valami nincs rendben. Már az gyanús volt, hogy a Fidesz és az MSZP egységesen megszavazta.

Több ilyen megállapodás van Zuglóba, mint kellene. “De azért az esetek túlnyomó többségében a klasszikus Fidesz-ellenzék törésvonal szokott működni.”

Karácsony elhiszi Tarlósról, hogy személyesen nem gazdagodott korrupciós pénzből. “De például a hármas metró járműbeszerzése az egy nagyon súlyos nemzetközi bűnügy, és Tarlós szerintem erről pontosan tud mindent. Amikor kiírnak egy közbeszerzést akkora keretösszegről, amiből új kocsikat lehet venni felújításra, majd lebuknak, hogy egyébként nem felújítás történt, hanem becsempésztek vámmentesen egy egyébként embargóval sújtott országból 68 milliárdért sehova máshova el nem adható kocsikat – ez egy olyan leleplezés, hogy ha Magyarország jogállam lenne, valakinek börtönbe kellene mennie.”

“Tarlós irgalmatlan korrupciós ügyekhez asszisztál, emiatt rossz lelkiismerete van, és ezt néha ráönti az ellenzéki képviselőkre is, viszonylag meggondolatlanul.”

Az ellenzék budapesti megállapodásáról azt mondta: “Pokoli nehéz volt, és abban az értelemben még nincs vége, hogy a kerületi részmegállapodásokat is meg kell kötnünk. Több mint féléves tárgyalássorozat eredménye volt a közös kiállás. ”

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!