Frissítve!!! Így működik az Orbán-rendszer – kitálalt egy volt fideszes

Egy vállalkozó nyerte a gyulai tenderek 90%-át – mondta a volt fideszes politikus, a gyulai Galbács Mihály. Szerinte tudatosan úgy épült a rendszer, hogy a városlakók már ne tudjanak beleszólni a helyi ügyekbe.

A Partizánnak adott interjúban elmondta, hogy a fideszes helyi képviselők is kényszerpályán mozognak, nem tudnak kiszállni a gépezetből. Arról is beszélt, nem biztos, hogy jó a vezetésnek, ha van egy jól képzett képviselő a testületben, mert kérdései lehetnek, és attól a jelenlegi vezetés irtózik. Olyan képviselők kellenek, akik nem beszélnek, “csak megnyomják a gombot, és kész”.

“Ha azt mondják, hogy kérnek még 100 millió forintot, akkor megszavazod a még 100 milliót, ha nem teszed, hirtelen kívül találod magadat.”

2014 óta az önkormányzati közbeszerzések 90%-át egy vállalkozó, Piskolty Tibor nyeri – hangsúlyozta Galbács. Az vállalkozó két cége 2010 óta 1,7 milliárd forintos osztalékot termelt ki a Fideszből kiábrándult politikus szerint.

Egy neki beszélő vállalkozóra hivatkozva Galbács azt is elmondta, ki mennyit kap az elnyert munkákból: “10% Görgényié, 20% a többinek, de valószínűleg abból is kap Görgényi”. Görgényi a város fideszes polgármestere, aki rágalmazás miatt már feljelenést tett Galbács ellen, és polgári pert is ígér.

A videó azonban elérhetetlenné vált a YouTube-on, méghozzá „harmadik fél keresete miatt”. Amint az a Partizán Facebook-oldalán olvasható, álláspontjuk szerint:

„A videó eltávolítása indokolatlan: senki személyiségi jogait nem sértettük meg.”