Házkutatást tartanak Pikó András kampányirodájában

A rendőrök átvizsgálták a VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampányirodájában talált laptopokat, volt akit ki is hallgattak. Pikó András szerint a rendőrséget politikai rágalmazásra használják.

Pikó András este érkezett a helyszínre. A Mércének adott röviden nyilatkozatában  hangsúlyozta, „szomorú azért,” mert „a rendőrséget politikai rágalmazásra használják” ma, Magyarországon, és nyilvánvaló hogy ilyesmit a rendszerváltás óta még nem láttak.

Pikó hangsúlyozta, a lelkiismeretük tiszta, törvénysértést pedig nem követtek el. Ezt közölte korábban Udvarhelyi Tessza, a polgármesterjelölt kampányfőnöke is. Közleményében a Magyar Nemzet cikkére reagált, amely egy Facebookon megjelent fotóra hivatkozva azt állította, hogy a józsefvárosi kampánycsapat az ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta. 

A Fidesz propaganda azóta azt ismételgeti, hogy adatlopási botrányról van szó, ami bűncselekmény gyanúját veti fel, és szerintük Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt is érintett. A kormánypárt szerint az ellenzéki jelöltek egy részének vissza kellene lépni.

Pikó András leszögezte, ő nem fog visszalépni.

Pikó András: tégla van köztünk

Fideszes beépített embert talált a kampánycsapatában – mondta Pikó András az ellenzék józsefvárosi közös polgármester-jelöltje, a Klubrádió volt riportere a Megbeszéljük című műsorban.

Miután kiszivárgott az egyik posztja, amelyet az aktivisták számára fenntartott zárt facebookos oldalra tett ki, már tudták a csapatban, hogy a kormánypártnak dolgozó ember is van köztük.

Pikó szerint ezt megerősítette, hogy a Fideszhez került az a szintén a támogatói csoport számára közölt kép is, amelyen a segítők épp a beérkezett ajánlóíveket ellenőrzik, hogy biztosan megfeleljenek az előírásoknak. A Fidesz ezen fotó alapján – amelyen egy szobában emberek számítógépen írnak – próbálta teljesen alaptalanul rájuk húzni a nyilvánosságban, hogy a választók személyes adataiból titkos adatbázist építenek.

Pikó hozzátette, már nem csak az világos, hogy beépült közéjük egy fideszes, hanem azt is tudják, hogy ki ő.