Gaál Péter: Vásárnapi menü

Szakács: valamelyik niemand a kormánypropagandától. Nem bontom le lapokra, mert egykutya mind. Van egy nagy, Árpád Habony vagy Antal Rogán összeállította svédasztal, abból lehet mazsolázni.

Háromfejű grúz kakas, sellő a pecsétgyűrűn, pardon, valahol Izrael partjainál egy sziklán, belső föld, különböző építmények itt és ott, a Holdtól a Marsig, soha nem látott szörny tetemét sodort partra a tenger, ez a felfedezés újraírhatja mindazt, amit az evolúcióról tudunk, kilencven év szünet után ismét látták a tasmán tigrist, valótlanul állítottuk, et cetera, et cetera, jó, a legutolsó olvasásához nem kisebb szerencsére van szükség, mint Nessie megpillantásához vagy ahhoz, hogy egy ellenzéki újságíró meginterjúvolja Orbán Viktort.

Soros kicsit háttérbe szorult – azért teljesen nem tűnt el –, migráns nem volt, ez önmagában véve olyan csodaszerű, de ma mást eszünk, nem hideget.Magyar kutatók igazolták Platón feltevését, hogy a Föld kockákból épül fel.” Hát nem egészen, mert szabályos test a természetben éppen úgy nem létezik, mint idea, legfeljebb közelít hozzá, és az „igazolás” sem egészen azt jelenti, hogy a Föld kockákból épül fel, legfeljebb azt, hogy kockákra hasonlító testekre bontható le, de hagyjuk. Van érdekesebb. Itt van például Németh Kristóf. Ő, saját elmondása szerint szolidaritásból tizenöt kilót hízott felesége terhessége alatt, aztán úgy maradt. Ha lehet, ezek után még mélységesebben – magasságosabban – csodálom Őt, aki nem egyszer, hanem ötször volt szolidáris terhes feleségével, és még ma is, pedig Lévai Anikó már egyáltalán nem tűnik terhesnek. Persze Ő egész népével szolidáris, az összes kismamával, bár ha így megy tovább, előbb-utóbb le kell adnia néhány kilót, de legalább csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát, és még sokáig munkálkodhat Magyarországért. Lesz még szőlő, lágy kenyér, pardon, kolbász és szalonna, ha a határkerítés nem utóbbiból van is, e pillanatban még.
Benkő Tibor: Az altiszti eskü egy életre szól.” A honvédelmi miniszter csurkai magasságokat dönget, a Parnasszust ostromolja: „a szocializmusra esküdtem fel”, mondta annak idején a kitűnő suszter, nemnem, drámaíró, „és esküszegő nem leszek, nem olyan fából faragtak”. Ide a rozsdás bökőt, ha nem SZÓ SZERINT így hangzott el, én még képes vagyok megjegyezni dolgokat, Önök már ismernek. Hát, ezek az eskük már csak ilyenek.

Cinthya Dictator falatnyi bikiniben pózol legújabb képein.” Ne nézzék meg, ha szeretnének jól aludni.

„Emlékszik még a megasztáros Patai Annára?” A szerkesztő biztosra ment: lakonikus tömörségű választ vár Öntől. „Nem.” Mi ebben a hír? Az, hogy Patai Anna megnőtt, merthogy akkor tizenegy éves volt még csak. C’est la vie.

„Kóbor János: Ma már biztosan nem alapítanék zenekart.” Nem is, az olyan… munkás. Énekelni kell és ilyenek, meg ugrálni, mint a vizibolha. Minek, amikor megteszi egy fénykép is, egy kis roggyantással és baráti átöleléssel. Tudni kell persze, hogy kit.

„Gájer Bálint megnősült.” Aha. Gelencsér bácsi pedig elnyalt egy gombóc málnafagylaltot. Who the fuck is Alice? És ki az a Gelencsér bácsi?

„Ismerős Arcok: Azért tudunk leküzdeni mindent, mert szeretjük egymást.” Szeretik, miért ne szeretnék? Egymást, ugye. Nem kell mindig általánosítani.

És volt tegnap egy áltüntetés is még. Nem sikerült túl jól, ezért valahogy kimaradt a mai anyagból. Sebaj, mi lapunk más helyén beszámoltunk róla.

Ha már mulatunk, akkor mulassunk úgy istenesen. Hiszen egyszer van egy héten vásárnap, szerencsére lesz még belőlük bőven, nem úgy, mint kutyavásárból Budán.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!