Felfüggesztette Szanyi Tibor párttagságát az MSZP elnöksége

Szanyi tagságának felfüggesztése a fegyelmi eljárás idejéig tart. A Magyar Szocialista Párt elnöksége azt írta közleményében, továbbra is az a célja, hogy az önkormányzati választásokon minél több település kiszabaduljon a Fidesz fogságából. Ezt veszélyezteti, aki a közösségük egységét meg akarja bontani.

Ezért az európai parlamenti és a budapesti előválasztási kampány időszakában tanúsított, a párt megítélését nyilatkozataival, cselekedeteivel hátrányosan befolyásoló magatartása miatt Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát az Országos Elnökség – az Alapszabály vonatkozó részeit alkalmazva, egyhangú döntéssel – az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa előtt most meginduló fegyelmi eljárás időtartamára felfüggesztette. (OS)

Szanyi Kapitány az EP képviselői helye elbukása és az MSZP gyenge szereplése után hevesen bírálta a párt több vezetőjét, majd azt is bejelentette, hogy új baloldali mozgalmat indít, de szívesen lenne az MSZP elnöke is.

Szanyi a hvg.hu-nak azt mondta, ő nem volt ott a mai elnökségi ülésen, Brüsszelben pakolta össze irodáját és lakását. Megírta az elnökségnek, hogy nem tud ott lenni az ülésen, de nem jelezték neki, hogy dönteni fognak róla. Értetlenül állok a döntés előtt – mondta.

(Kiemelt kép: mszp.hu)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!