Egy kutyáért két év, három emberért négy év?

Az ügyészség a székelyi balesetet követő 9. hónapban nyújtotta be a vádiratot a Nyíregyházi Törvényszékhez. A vádhatóság négy év fogházbüntetést kért – tárgyalás nélkül – a Waberer’s International logisztikai cég 23 éves gépkocsivezetőjére. A kártalanítást a Waberer’s leányvállalata, a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. intézi, meglehetősen nyögvenyelősen.

Cikksorozatunk első részében megismerhették az áldozatokat és a hátrahagyottakat. A baleset óta eltelt kilenc hónap során az áldozatok számos megpróbáltatást megélt családtagjai beszéltek nekünk, általuk a tragédia emberi arcot öltött. Arnold megtört, 72 éves édesanyja fia elvesztése után a vasúti sínek közt akarta hagyni bánatát, mintha a vonat zakatolása örökre elcsendesíthetné a lelkében üvöltő fájdalmat. Csak a szerencsének köszönhető, hogy elmesélhette történetét.

A másik család egyetlen pénzkeresője, az 58 éves Ferenc is a kisbuszban vesztette életét. A 68 éves Gábor bácsi a falu legjobb kőművese volt. Párja, Erzsike egyedül maradt több száz gyümölcsfával, hatalmas portával, a falusi lét minden nehézségével. Ferencnek, az ácsnak szerencséje volt azon a tragikus kedd reggelen – persze ha szerencsének nevezhető az azóta kórházi ágyon folyó, semmi és valami közti élete.

Ők egy munkahelyen dolgoztak: egy pátrohai építési vállalkozónál. A négyből három család nehéz, a negyedik átlagosnak mondható anyagi helyzetben élte mindennapijait, egészen addig a kedd reggelig, amikor is a rossz még rosszabb lett. Fél 7-kor érkeztek az első hírek a baleset tényéről. Biztosat akkor még nem tudott senki. Majd, ahogy az esőfelhők elvonultak, úgy tisztultak ki a részletek: felfoghatatlan tragédia történt. A napfény feketébe öltözött egy elé kúszó felhőtől, mintha az ég is gyászolná az elhunytakat.

Egyedül a bajban

Két családban – tartalékuk nem lévén – gyakorlatilag azt sem tudták, hogy miből temetik el szeretteiket. Pátrohán az önkormányzat nyújtott temetési segélyt, amit részletekben vissza kellett fizetnie a 87 ezer forintos nyugdíjból Katikának. A törlesztés miatt havonta 25-30 ezer forint maradt megélhetésre a gyásszal teli özvegyasszonynak. De fizette, mert ez a kötelesség. A túléléshez és vigaszhoz rokonai nyújtottak támaszt. Az építkezési vállalkozó – akinél a tragédia napjáig dolgoztak -, volt az első, aki segítséget nyújtott. Anyagi lehetőségeihez mértem az elhunytak családtagjainak 100-100 ezer forintot adott. A rendőrség, amint lehetett, kiállította az áldozatok hozzátartozóinak az igazolást, amely alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal azonnal átutalt családonként 120 ezer forintot az áldozatokat segítő alapból. A tragédiában családfenntartók haltak meg, vagy szenvedtek súlyos, életveszélyes sérüléseket. Családjaik gyakorlatilag egyik napról a másikra maradtak bevétel nélkül. Az áldozatok vétlenek voltak, mint ahogyan a kisbusz vezetője is, akit szintén súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Kislányát a napokban műtik veleszületett szívbetegség miatt.

A balesetet az ország legnagyobb bel- és külföldi logisztikai cégének egyik kamionja okozta. A vállalat egy országos üzletlánc számára biztosítja az áruterítést, elosztást. A Waberer’s International 23 éves gépkocsivezetője este 10-kor vette fel a munkát és kezdte a kamion tartalmának terítését. 2019. május 28-án, kedden hajnalban a kisvárdai Aldi rámpájánál a fiatalember az utolsó raklapokat pakolja. Ekkor már vészesen közeledik a munkaidő vége, egész éjszaka úton volt, a pihenőidőket nem tartotta be, majd 5 óra 50 perckor elindul a végzetes útra. Ebben az időben a kisbusz pátrohai utasaival már úton van Nyírkarász felé. Ide a megszokotthoz képest 10 perc késéssel érkeznek meg, majd a kamion előtt pár perccel fordulnak rá a négyes főútra. A kamion Székelynél éri utol őket. A vádhatóság szerint a kialvatlanság és a fáradtság okozta a 6 óra 10 perckor bekövetkező, három ember halálával végződő balesetet.

A fiatalember elismerte, hogy fáradt volt. Későn, féktávon belül észlelte az előtte szabályosan kanyarodást jelző kisbuszt. Bár fékezett – a féknyom is ezt támasztja alá – és a kormányt jobbra rántotta, a tragikus ütközést már nem tudta elkerülni. A helyszíni információk és később a vizsgálatok is egyértelműen a kamionvezetőt teszik felelőssé a baleset ért. A kisbusz vezetője és utasai vétlenek voltak, ami a helyszínen is gyorsan kiderült. Akárcsak az, hogy a kamion menetíró berendezését manipulálták.

400 ezer forint közigazgatási bírság

A beleset helyszínén a protokollnak megfelelően a Nemzeti Közlekedési Hatóság emberei is vizsgálatot indítanak, ennek keretében ellenőrzik a balesetet okozó kamion menetíróját, a tachográfot. A tachográf olyan elektronikus érzékelő, amely rögzíti a jármű sebességét, a megtett út hosszát, külön az egyes szakaszok hosszát, a buszok és teherautók indulási és megállási időpontját. Ez az eszköz méri, hogy a sofőr mennyit vezetett, és a vezetései közt mennyi pihenő volt. Csakhogy az ellenőrzés során kiderült, hogy Waberer’s belföldi logisztikai kft. kamionjának menetíróját manipulálták.

Azaz, szándékosan valótlan adatokat rögzítettetek a menetíró rendszerben. Vagyis például a tachográf álló kamiont rögzített, miközben a jármű valójában mozgásban volt.

A vizsgálat során az is kiderült, hogy a gépkocsivezető a kötelező pihenőidőt rakodással töltötte. Mindennek ellenére a Waberer’s International leányvállalata, a Wáberer Hungária Biztosító Zrt., mint a kamion felelősségbiztosítója, nem fizet kártérítést mindaddig, míg a bíróság jogerős ítélete meg nem születik. A biztosító ezidáig egy családnak fizette ki a temetési költségeket a temetés után öt hónappal, 2019 októberében. A hozzátartozók elmondták, hogy sem a biztosító, sem a tragédiát okozó cég képviselői nem keresték őket, segítséget máig nem nyújtottak nekik.

Kérdés, hogy a 2020 márciusában kezdődő tárgyaláson csak a 23 éves gépkocsivezetőnek kell-e a vádlottak padján ülnie, akit egyébként szintén megviselt a baleset. A hátrahagyottak kevésnek tartják az ügyész által indítványozott négy évet, bár tisztában vannak vele, hogy semmilyen ítélet nem hozza vissza szeretteiket. Úgy vélik, nincs arányban a kért büntetés három ember életének kioltásával, még ha az nem is volt szándékos.

Az előkészítő ülésen, amennyiben a vádlott, aki egyébként beismerte tettét, a bíróságon a vádiratban foglaltakkal egyezően elismeri a felelősségét és lemond a tárgyalás jogáról, a bíró ebben az ügyész által indítványozott börtönbüntetésre ítéli a fiatalembert.

A logisztikai cég a közigazgatási bírságot elfogadta, az rég jogerőssé vált. Azaz elismerték, hogy a menetíró berendezést szándékosan játszották ki.

„Ha betartották volna a szabályokat, akkor még mindig élnének szeretteink” – vélekednek a hozzátartozók.

A legidősebb áldozat felesége a beszélgetésünk végén úgy fogalmazott: ha egy kutya élete a bíróságon két év börtönt ér, akkor három ember életéért hogyhogy csak négy évet kér az ügyész?

Történetünk márciusban a bírósági tárgyaláson folytatódik.

Kapcsolódó: Kárrendezési hiénák a székelyi baleset áldozatainak családjai körül?