Budaörs polgármestere ellen egy titokban rögzített szexvideóval kampányolnak

A Fidesz kampányában egyre többször vetnek be titkosszolgálati módszereket. Karácsonyt egy lehallgatott beszélgetés megmanipulált felvételével próbálták lejáratni, most pedig Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás ellen vetettek be egy titokban készített szexvideót.

A budaörsi postaládákba ma egy olyan szórólapot dobtak be, amelyen az olvasható, hogy

Tisztelt Választópolgár! Tekintse meg Wittinghoff Tamás bemutatkozó videóját

A szórólapon lévő link azonban egy pornóvideó-megosztó oldalra visz. A 12 perces, titokban rögzített videónak már a címe is arra utal, hogy azon egy magyar politikus és egy prostituált együttléte látható.

Wittinghoff Tamás a 24.hu kérdésére azt mondta, régi ügyről van szó, tudott a felvételről, és annak közzétételét zsarolások előzték meg. Értesült arról is, hogy egy nem létező szervezet nevében városszerte terjesztik a szórólapot, amin az arcképe is látható. Hangsúlyozta, hogy ő semmilyen törvénytelenséget nem követett el, viszont az ügyben feljelentést tett, hiszen mind a videó rögzítése, mind annak közzététele bűncselekmény.

Budaörs polgármestere az Indexnek később kijelentette: a felvételen nem prostituálttal látható, egy feladatot végrehajtó nő csábította el, ő pedig belesétált a csapdába. A felvétel az előző önkormányzati választás után készült, a családja tud erről, és mellette állnak.

A videót 16 hónapja töltötték fel a pornóoldalra, és eddig mindössze 2400-an nézték meg, mígnem az önkormányzati választás előtt két héttel előkerült.Wittinghoff Tamás a rendszerváltás utáni időszak legsikeresebb önkormányzati politikusainak egyike, 1991 óta vezeti Budaörsöt, korábban az SZDSZ színeiben, az októberi választáson a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjeként indul újra a polgármesteri címért.

Wittinghoff augusztusban adott interjút a 24.hu-nak, akkor arról beszélt:

a lehető leggyalázatosabb támadásokra készülök, és fel is vagyok rájuk készülve, túl fogom élni őket. Abban külön bízom, hogy a választópolgárok az alapján döntenek, amit az utóbbi néhány évtizedben tapasztaltak akár tőlünk, akár a riválisaink részéről.

Az RTL Híradónak este azt mondta: “egy magánéleti hibát elkövettem, ezt én a családommal megbeszéltem”.  Hangsúlyozta: ez nem függ össze a közéleti tevékenységével.

Kapcsolódó: Karácsony szerint manipulált a kiszivárogtatott hangfelvétel

Dübörög a választási csalás

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!