Bige Lászlót megfenyegették: vagy elhagyja az országot, vagy börtönbe juttatják

Ez a maffia(állam) klasszikus módszere: a keresztapa megbízottjai úgy szerzik meg a kiszemelt üzleteket, hogy megzsarolják a tulajdonost, adja át nekik és tűnjön el, ha nem akar nagy bajba kerülni. 

Két barátján keresztül már tavaly ősszel megüzenték Bige Lászlónak, hogy szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni – ezt állítja az ország egyik leggazdagabb üzletembere, aki a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában beszélt.

Bige László szerint oligarchák állnak az ellene folyó vizsgálatok és a gyára bezáratása mögött, de neveket továbbra sem mondott. Azt már mi tesszük hozzá: bizonyára fideszes oligarchák, ha komoly befolyásuk van a hatóságoknál.

Az üzletember egyik hátrányának tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, de szerinte egy jogállamban nem múlhat ezen egy vállalat jövője, ezért azt kéri a hatóságoktól, hogy törvényesen járjanak el velük szemben.

Bige László annak kapcsán nyilatkozott, hogy szolnoki vegyiüzemét bezáratta a katasztrófavédelem, amit egy ellene indított bosszúhadjárat részének tart.

(Kiemelt kép: YouTube)