Az Orbán-kormány keresztényeket toloncol Afganisztánba

A “nagyon keresztény” Orbán-kormány keresztényeket és felügyelő nélküli kiskorú gyerekeket toloncol a számukra életveszélyes Afganisztánba. 
A Migration Aid nevű civil szervezet oldalán megjelent írást idézzük:

A hétvégén Ausztriában egy ismeretlen személy eljuttatott a helyi sajtónak egy listát 154 afgán menekült nevével és adataival, akiket szeptember 3-án és 4-én repülőgéppel Kabulba akarnak deportálni egyes kelet-európai országok. A terv szerint a listán szereplők közül 145 főt Ausztriából, 5 főt Magyarországról, hármat Bulgáriából, egyet Szlovéniából szállítanak gyűjtőjárattal Afganisztánba.

Ausztriában az váltott ki nagy felháborodást, hogy a listán 5 család is szerepel kisgyerekekkel. A legfiatalabb egy másfél éves kislány, akit a bátyjával akarnak repülőgépre tenni, továbbá egy kísérő nélküli kiskorú is erre a sorsra vár.

Tudomásunkra jutott, hogy az 5 afgán közül, akiket Ferihegyen kényszerítenek a Bécsből induló repülőgépre, legalább egy keresztény fiú van. A fiatal afgán menekült, aki nem szeretné, hogy nyilvánosságra hozzuk a nevét, jelenleg a győri idegenrendészeti őrzött szálláson van (lényegében fogságban), és ott várja sorsának alakulását. 8 éve él menekültként Magyarországon, megtanulta a nyelvet, beilleszkedett, itt keresztelkedett meg és jár templomba. Ügyében egyházi elöljárója is a kormányhoz fordult. A fiatal fiú nagyon fél attól, keresztényként milyen sors vár rá Afganisztánban.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az utóbbi időben arra hivatkozva toloncol vissza menekültként befogadott emberek Afganisztánba, hogy egyes régiók – pl. Kabul – jelenleg szerintük biztonságosak. Utoljára szeptember 2-án robbantottak szélsőségesek autóbombát Kabulban, a merényletben legalább tizenhatan meghaltak és több mint 119-en megsebesültek.

A magyar kormány nemhogy megvédi a keresztényeket, hanem kifejezetten veszélybe sodorja testi épségüket és életüket. A kormánypárti politikusok lózungjai mögött újra és újra felsejlik az ördög patája.

(Kiemelt kép: kitoloncolás – Forrás: Migration Aid)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!