A Sziget Fesztiválon nincs Orbán beszéd, viszont van fotókiállítás

A Sziget nem csak a bulizásról szól. A magyar kormány pedig muníciót akar szolgálni a gondolkozni vágyóknak. A kommunizmus összeomlásának 30. évfordulóján képek mesélik el a történetet, miközben a figyelmet finoman a fiatal Orbán Viktorra és az általa elért eredményekre terelik.

Kevesen állnak meg a fotók előtt, de ez a holland nő érdekesnek találja a képeket.

„Hollandiában többnyire a történet német olvasatát ismerjük. A falat például. De ezek a poszterek mintha azt állítanák, hogy az egész Magyarországon kezdődött”- meséli ez a holland nő.

Egy népszerűbb, vagy inkább nehezebben kikerülhető része az évfordulós programnak az emlékeztető. Arra, hogyan ellenőrizte az állampolgárokat a kommunista rendőrség és miként büntetett bármilyen extravaganciát. Színészek öltöztek be kommunista rendőröknek és rendőrnőknek, és a fesztiválozókat zaklatják.A reakciók vegyesek

Egy francia férfi szerint helyesek az egyenruhákban.

“Minden, ami most a Fidesszel történik, az, hogy elindult egy fasiszta irányba, arra jó nekünk, hogy még jobban értékeljük a demokrácia érzését. Ezek az emberek itt emlékeztetnek arra, milyen, ha autoriter irányba halad egy kormány. Ez ad egyfajta új látásmódot” – mondta egy ír nő.

„Oroszországból jöttünk. Hozzászoktunk az ilyesmihez, de ez vicces.”

„A rendőrnő túlságosan udvarias volt. Ahhoz képest, ami nálunk volt” – meséli a fiatal orosz pár.

A legtöbben azonban csak jól akarják magukat érezni. (Euronews)