A sikeres vállalkozót 4 tulajdonságáról ismerhetjük meg

A vállalkozóknak szükségük van olyan tulajdonságra, tulajdonságokra, amelyek sikeressé teszik őket. Ezeknek nem kell zsigerből jönnie, hiszen ezek is, mint oly sok minden az életben, tanulhatók. Csakis rajtunk múlik, hogy megvizsgáljuk az erősségeinket és az is, hogy elkötelezzük magunkat a tanulás mellett. Az egyes képességeinket, készségeinket fejleszthetjük, viszont a vállalkozás elindításában elképzelhető, hogy szükségünk lesz némi segítségre.


A LOGOSZ Cégcsoportra számíthatunk székhelyszolgáltatás és cégalapítás terén, ha a jövőben céget szeretnénk alapítani, vagy egyéni vállalkozóként szeretnénk magunkat kipróbálni. A LOGOSZ Cégcsoport budapesti irodái már 12 kerületben megtalálhatók: II. kerület, Bem utca, III. kerület, Bécsi út, VI. kerület Király utca, VII. kerület Rottenbiller utca, VIII. kerület József körút, XI. kerület Andor utca, XIII. kerület Váci út, XIV. kerület Szugló utca, XV. kerület Illyés Gyula utca, XVI. kerület Veres Péter út, XVII. kerület Pesti út és XXII. kerület Nagytétényi út.

A LOGOSZ vidéken is biztosítja ezeket a szolgáltatásokat, mégpedig Debrecenben, Kecskeméten, Győrben, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon, Veszprémben.

A cikkben olyan tulajdonságok kerülnek terítékre, amely tulajdonságok elősegítik, lehetővé teszik, hogy a vállalkozó sikeres legyen az üzleti életben.

1. A vállalkozó és az integritás

A vállalkozó egyik legfontosabb tulajdonsága nem más, mint az integritás. Az integritás azt jelenti, hogy az adott vállalkozó őszinte minden üzleti tevékenységében. A vállalkozó és a cég sikerét az is meghatározza, hogy az üzleti partnerek és az alkalmazottak mennyire tartják megbízhatónak, mennyire kedvelik, és mennyire szeretnek vele együtt dolgozni. Az is lényeges, hogy a vállalkozót az ügyfelek mennyire kedvelik, azaz kedvelik-e annyira, hogy megvásárolják a termékeit és igénybe vegyék a szolgáltatásait.

2. Mennyire lát tisztán

A vállalkozó pozitív tulajdonságai között szerepelnie kell a tisztánlátásnak is, hiszen ismernie kell a piacot, tudnia kell, hogy vannak a piacon rések, illetve azt is tudnia kell, hogy milyen igények kielégítetlenek, mit tud ő tenni, hogy ezek a piaci helyzetek javuljanak, megváltozzanak. A vállalkozónak világos célokat kell kitűznie, de ezt csak akkor tudja megoldani, ha tisztán átlátja az üzleti élettel és a piaccal kapcsolatos helyzeteket, összefüggéseket.

3. A cégvezető és a határozottság

A cégvezető, az egyéni vállalkozó csak abban az esetben számíthat sikerekre, ha magabiztos és cselekvésorientált. Hiszen az üzleti élet a gyors döntéseket és a gyors gondolkodást is megköveteli. Az is lényeges, hogy megőrizzék a higgadtságukat, mégpedig a meghozott döntések végrehajtása érdekében.

4. A siker kulcsa: az önfegyelem

Ha valaki szeretne sikeres lenni az üzleti életben, akkor nagyfokú önfegyelemre is szüksége lesz. Az önfegyelem nem csak a magánéletben, hanem az üzleti életben is a siker egyik kulcsa. Az önfegyelem magába foglalja az önbizalmat, az önuralmat és az önkontrollt is.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!