A magyar kormány megvétózta a fuldoklók kimentését

Nyilván a keresztény és az európai értékek nevében… A visegrádi országok belügyminiszterei, így Magyarországé is megvétózták az európai belügyminiszterek helsinki találkozóján kiadni tervezett közös nyilatkozatot.  Az uniós belügyminiszterek arra kerestek megoldást, hogy ne fulladjanak meg a menekültek. 

A magyar Belügyminisztérium tájékoztatása szerint “a bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek arra, hogy közös nyilatkozatot fogadtassanak el, amely kimondaná, hogy a tagállamok vállalják a Földközi-tengeren működő NGO-hajók által Afrikából Európába szállított migránsok szétosztását”.

A belügy nyilatkozata hazugság. A civil szervezetek hajói ugyanis nem szállítanak Afrikából embereket Európába, hanem fuldoklókat mentenek ki a tengerből.

Maria Ohisalo, az EU soros elnökségét betöltő Finnország belügyi tárcavezetője szerint arra kerestek állandó megoldást, hogyan lehetne megakadályozni, hogy emberek haljanak meg a Földközi-tengeren. A térség ugyanis – ahogy korábban Ursula von der Leyen kedden megválasztott bizottság elnök is fogalmazott – a világ egyik leghalálosabb határszakasza.

„Nem hagyhatjuk, hogy az emberek megfulladjanak, ki kell találnunk valamit az ad hoc megoldások helyett” – mondta a finn politikus. (hvg.hu)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!