A “közmédia” így manipulálja a híreket

A Partizán, vagyis Gulyás Mártonék megszereztek két emailt, amikben a közmédia olyan nyilatkozókat keres, akik a kormánypropagandának megfelelően reagálnak a hírekre.
Az egyik e-mailben a nyugdíjasoknak küldött rezsiutalványokról keresnek hálás nyilatkozókat, vagyis nem megkérdeznék a nyugdíjasokat, mit szólnak hozzá, hanem kifejezetten csak olyanokat keresnek, akik örülnek a kormány intézkedésének. A másik e-mailben pedig olyan méhészeket kerestek, akik dicsérik az új kormányzati támogatást.

A Partizán felhívta az emailek végén lévő telefonszámot, így Pető Bianka MTVA-s műsorvezetőn keresztül eljutottak az e-maileket küldő Hóbor Katinkához, aki megerősítette, hogy az aznapi anyaghoz már nem kell ilyen ember, de még hatszor elő fogják szedni a témát, és kell majd ilyen nyilatkozó.

A 444 nemrég készített interjút Balogh Krisztinával, akinek gyerekkori álma volt, hogy a közmédia riportere legyen, de óriási csalódásként élte meg az MTVA-nal töltött 3 évet, mert testközelből tapasztalta meg, hogyan készül a politikai célú propaganda. Most Ausztriában dolgozik felszolgálóként. (Partizán, 444)

Kapcsolódó: Pert nyert a TASZ a kormánypropagandát terjesztő Origóval szemben